Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zachęcam wszystkich użytkowników silnika n20b20 do zmiany programu . Uzyskane przyrosty są naprawdę imponujące. 286KM i 445 NM. Pomiar drogowy (2 osoby na pokładzie / opony zimowe / 50% paliwa w baku ) - 5,68 s do 100km/h

wykres z hamowni pod linkiem:

bmw_x3_f25_20i_184ps_aut_wykres.JPG

https://www.facebook.com/KreatorMocyPL/photos/ms.c.eJw1x8ENACAMA7GNULjSVNl~;MR4I~;2xJAbRpD8vv2xOq8k~_djtQX4KYJYw~-~-.bps.a.600092213459006.1073742215.273224036145827/600092216792339/?type=1&theater

pomiar:

20150224_121036.jpg

:D

Opublikowano

WOW! Toż to kosmiczny przyrost mocy jak na sam soft!!! Poczekam jak mi się gwarancja skończy i też tak zrobię…

Jaki ładny przebieg krzywych mocy i momentu - bez zupełnej zmiany charakterystyki - po prostu WIĘCEJ!!!

Opublikowano

A jeszcze spytam (sorry jeśli to głupie pytanie, ale nie znam się)…

Jak automat reaguje na taki przyrost mocy? Trzeba go też przeprogramować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie, jaki tam jest automat? Jaki max moment może udźwignąć?

Sent from mobile.

Opublikowano
450 niutonow

skrzynia biegów i rozdzielcza jest ta sama co w deklu, wiec ma zapas konstrukcyjny do 450 NM

Opublikowano

Dla porzadku : przyspieszenie do 96 km/h :wink:

Moment prawie maksymalny do ogarniecia ,wiec troche ryzykowne ,ale jest ryzyko jest zabawa :D

Opublikowano
Dla porzadku : przyspieszenie do 96 km/h :wink:

Moment prawie maksymalny do ogarniecia ,wiec troche ryzykowne ,ale jest ryzyko jest zabawa :D

były też wyniki poniżej 5,6 :D wiec te 4 km/h mieszczę się w 0,1 s Niestety nie mam foto - pozostaje uwierzyć na słowo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A jaka jest wytrzymałość manuala? No i jeśli to nie tajemnica- jaka cena za ten chip?
Opublikowano

ja w swoim F25 mam taką skrzynię manualną GS6X-45BZ, co oznacza, że:

GS6X (Manual 6 speed xdrive) - 45 ( 450Nm) B (Benzine) Z (ZF) - tak mi się przynajmniej wydaje...

Opublikowano
Dzięki. A jak sprawdzić ten kod skrzyni? Będę miał 420i gran coupe z manualem.
Opublikowano

etk.cc wpisz swój VIN (ost. 7 znaków)

...a i koniecznie pochwal się rezultatem końcowym po tym programie :cool2:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witaj p-kozak :)

powiedz proszę jak z perspektywy czasu oceniasz modyfikację - wszystko w porządku z silnikiem, skrzynią biegów i przeniesieniem napędu po tak konkretnym programie?

ile zrobiłeś kilometrów od chipa?

ten przyrost mocy u Ciebie samym programem czy zmieniałeś mechanikę?

jaką masz skrzynię biegów?

pytam ponieważ niebawem pojawi się u mnie f30 320i [ze skrzynią automatyczną ZF 8 biegów, bez łopatek przy kierownicy] i z czasem też będę myślał aby go "podkręcić"...

polecasz Kreator Mocy?

z góry dzięki za odpowiedź [może być na PW] ;)

pozdrawiam

Opublikowano

Woow... wrażenia z jazdy?

Z jednej strony obawiam sie przesilenia jednostki a z drugiej patrząc co z mercedesem A45 zrobili to wciąż te parametry wydają sie zachowawcze - osiągi chyba podobnie oparte na bezp.wtrysku i twin turbo w tych silnikach - oba 2 litry więc czemu nie??

• 7 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Dzisiaj bunia została oddana w ręce chłopaków z Kreatora Mocy. Na wejściu prezent od BMW na hamowni wyszło 196 koni ze 184 książkowych. Teraz trwa zabawa z komputerem. Resztę opiszę potem. Edytowane przez grafi73