Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jako ze mam okazje kupić fotele od wersji sport po dość dobrej cenie rozważam ich zakup ale nigdy w nich nie siedziałem (przynajmniej w e90) i tutaj mam do was pytanie? Jak sie te fotele sprawują np w trasie, czy nie sa za twarde? Bym sie skłonił ku nim z racji tego ze maja regulowana długów fotela (to coś co sie pod kolana wysowa) a mam 2m wzrostu wiec było by zawsze wygodniej. Rozumiem ze ten guzik z dwoma strzałkami z przodu boku fotela to jest do pompowanych boczków? Jakie sa wasze odczucia po wymianie ze standardowych na sportowe o ile ktoś tak juz robił?
Opublikowano

Ja po przesiadce z E46 gdzie miałem zwykły fotel, na E91 w sportach - odczuwam że jest trochę ciasnawo na wysokości żeber, jadąc w zimowej kurtce (waga lekko ponad stówkę). Po ściągnięciu kurtki jest lepiej. Po zakupie pokonałem trasę ponad 900 km i wysuwane siedzisko sprawdza się rewelacyjnie.

Najwygodniej było mi w fotelach z serii E6X...

Tak przycisk prostokątny ze ''strzałkami'' w dwóch kierunkach pompuje boczki.

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Właśnie sie tez obawiam ze w jakiejś grubszej zimowej kurtce może być mi ciasno, ale z drugiej strony bardziej zależy mi właśnie na wysuwanym siedzisku wagę tez mam lekko ponad 100 i przy sportowych fotelach z serii F rzeczywiście było minimalnie ciasno
Opublikowano

Fotele w e90 sport czy zwyczjne to nieporozumienie. Gdyby mozna przelozyc z e60 komfortowe lub sportowe to byloby super.

Zwroc uwage jak bedziesz kupowal sportowe do e90 zeby nie byly poprzecierane. Jak jestes gruby to je szybko przetrzesz I beda cisnac w sadlo po bokach plecow.

Opublikowano

Wychodziły różnie wyposażone wersje foteli sport, nie każdy posiada podgrzewanie oraz regulację odcinka lędźwiowego (okrągły przycisk). Każdy sport ma jednak pompowane boczki.

Z uwagi na Twój wzrost na pewno docenisz wysuwane siedzisko, zapewne w wielu samochodach jest ono dla Ciebie za krótkie. Najlepiej jednak abyś siadł w takim fotelu ponieważ na szerokość może być problem. Nie napisałeś skąd jesteś. Jeżeli z okolic Krakowa to daj cynka na priv.

Opublikowano
Dodatkowo zauważyłem że muszę wyprowadzić z garderoby kurtki które mają zatrzaski na wysokości lędźwi - zniszczą skórę boczków w oka mgnieniu. Żona mi mówi że zwariowałem :mrgreen:
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano

W E60 jest duzo lepiej ale piszemy o E90. Sporty sa OK, pompowanie boczkow jak jestes duzy nie bedzie CI potrzebne, bo bez napompowanych boczkow ladnie sie wciska w te fotele, a dla jakiejs szczuplej bialoglowy moze byc to przydatne.

Ruchome siedzisko tez jest ok, podgrzewanie tez jest fajne ale jak juz zmieniasz to kup takie z podparciem ledzwi.

Wg mnie podparcie ledzwi to opcja "MUST HAVE"

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
z checią bym kupiłz podparciem lędźwiowym bo troche odelżyło by kręgosłup przy dłuższej trasie ale problem jest taki, że mam beżową tapicerkę a sport materiałowy w tym kolorze dostac to jest tak jak znależć święty graal. Na allegro są aktualnie jedne i czekam az babka mi zdjęcia podeśle. Komfortów E60 nie da sie jakoś na patencie przełożyć doprowadzić zasilanie i poprzekręcać szyny z E90?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
z checią bym kupiłz podparciem lędźwiowym bo troche odelżyło by kręgosłup przy dłuższej trasie ale problem jest taki, że mam beżową tapicerkę a sport materiałowy w tym kolorze dostac to jest tak jak znależć święty graal. Na allegro są aktualnie jedne i czekam az babka mi zdjęcia podeśle. Komfortów E60 nie da sie jakoś na patencie przełożyć doprowadzić zasilanie i poprzekręcać szyny z E90?

Rozumiem Twój ból z poszukiwaniem beżowych foteli sportowych (raz w życiu widziałem ofertę na allegro gdy szukałem skóry z podgrzewaniem). Z lędźwiami jest jednak prościej - można je dołożyć bez większych problemów do foteli sportowych i standardowych. Zauważyłem że młodsi kierowcy uważają je za zbędny dodatek natomiast "z czasem" (mowa o wieku kierowcy) każdy docenia pompowanie lędźwi. Tylko szczupłe osoby potrzebują pompowane boczki, a bardziej obszernym może być wręcz ciasno w sportowych fotelach do E9x.

Matrix2013

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to ja dołożę swoje 3grosze, miałem w e87 sportowe fotele i szczerze powiem, że nigdy w lepszych nie siedziałem. Dzięki pompowanym boczkom trzymają mega rewelacyjnie!! W obecnej e91 mam zwykłe grzane stołki i niestety daleko im do sportów z e87... Ja bym się nie zastanawiał i brałbym sporty w ciemno!! Ważne tylko, żeby tapicerka Ci pasowała, bo wrażenia estetyczne też są ważne.
Opublikowano
W E90 standardowe fotele to jest nieporozumienie, podobnie jak standardowa kierownica. Trzeba od razu zamawiać wersje sportowe. W F30 troszkę lepiej ale też przepaść między wersją zwykłą a sportową.
Opublikowano
Widzę ze większość z was poleca sporty, w takim razie trzeba bedzie coś zadziałać w tym temacie :)
Opublikowano
Jeżeli ktoś szuka sportowych foteli, to mam takie na sprzedaż, kolor czarna skóra dakota :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D