Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie,

Czy do 328i można dospawać taki tłumik?

Chodzi mi o 2 końcówki w nie mam za bardzo 3 tysięcy na zbyciu bo dom itp...

http://allegro.pl/bmw-3-4-f30-f31-f32-f33-tlumik-koncowy-i7037680099.html#thumb/3

I czy poprawi się ew trochę dźwięk?

Pozdrawiam

Dźwięk raczej się nie poprawi, dopiero przy tłumiku M performance.

Ja zamontowałem od 340i.

Montaż wymagał spawania i wymiany bumpera.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli mpakiet to tylko dyfuzor do wymiany.
Opublikowano
Dyfuzor jeśli decydujesz się na akcesorium z M performance, bumper jeżeli wymieniasz dolną część zderzaka z M pakietu. Tak przynajmniej mi to wytłumaczono w ASO i tak mam na fakturze.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Coś dziwnie ci to wytłumaczyli. W obu przypadkach trzeba mieć zmieniony dyfuzor, przecież w 328i nie ma dziury na wydech z drugiej strony.
Opublikowano

Też się zdziwiłem :shock: ale dla nich bumper to nie cały zderzak lecz określenie dla dolnej, wymiennej obudowy :?: zderzaka tylnego w pakiecie M a dyfuzor występuje jako część M performans.

Miałem do wyboru:

51192291414 Tylny dyfuzor czarny matowy SZT 1 - 1 631,99 pln. albo,

51128054501 Insert, bumper, rear SZT 1 - 237,41 pln

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
No tak, mówimy o tym samym tylko nazwy inne ;)
Opublikowano

Tłumik zamówiony z 340i i splitter pod zderzak ( posiadam mpakiet )

Czy coś jeszcze potrzebuję czy tylko te 2 części i spawanie wydechu?

Pozdrawiam

Opublikowano
Potrzebujesz jeszcze: Osłony końcówki tłumika 2 szt., część nr. 18302354364 (albo alternatywnie z carbonu)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Osłony chyba tylko do wydechu mperformance a kolega zamówił zwykły ..
Opublikowano
Do zwykłego też trzeba zamówić osłony. Będzie to mniejsza średnica o 1 cm niż w M Performance i oczywiście inny nr części.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na 101% nie ma karbonu do zwykłych.
Opublikowano
Nie napisałem, że do zwykłego wydechu jest osłona z carbonu. Chodziło mi o 2 możliwe opcje przy wydechu M performance. Nie zwróciłem uwagi, że kolega Andrast chce założyć zwykły wydech od 340i. Dla zwykłego wydechu mamy końcówki: chrom albo czarny chrom i śr. 6 cm a dla M performance chrom albo carbon i śr. 7 cm
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
No właśnie, tak czułem ze o czym innym mówimy :)
Opublikowano

Hejka,

Okej graty kupione,

Teraz montaż, czy ktoś podpowie jak najlepiej to wymienić, jakoś poluzować istniejący wydech żeby uciąć i wspawać nowy tłumik?

Sorki za takie laikowe pytania.

Pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie i Panie potrzebuje waszej pomocy. Mianowicie chciałbym założyć wydech z 40i do f30 328i. Pierwsze pytanie brzmi czy wydech z 335i i 340i to jest ten sam wydech? Drugie pytanie dotyczy tego czy pasowałby ewentualnie sam tłumik do wspawania z m140i? Numer części 8650846. Po wpisaniu numeru do wyszukiwarki pokazuje dwa warianty tego tłumika tj. z krótkimi końcówkami oraz z długimi. Ale jakby okazało się ze wszystko bedzie okej z samym tłumikiem to mysle ze problem zbyt krotkich koncówek jest prosty do rozwiazania :D Prosze o mozliwie najszybsze odpowiedzi ponieważ dosyć mocno zalezy mi na czasie. Z góry dziekuje !!! :)
  • 3 lata później...
Opublikowano
Panowie mam pytanie czy zakładając do 328i tłumik m performance on również posiada przepustnice bo znalazłem sprzedającego który przysłał mi zdjęcie o nie ma przy tłumiku przepustnicy, więc jak to jest ktoś podpowie?
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Tak posiada, dzisiaj demontowałem w swoim aucie i mechanik powiedział, że jest przepustnica. Swoją drogą posiadam na sprzedaż taki tłumik (bez końcówek i obejmy montażowej) używałem ponad rok więc jest w super stanie. Dla kolegów z forum oddam po kosztach :)