Skocz do zawartości

320i-instalacja gazowa do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż pewien użytkownik podpowiedział mi abym spytał sie na forum co trzeba zmienić w mojej instalacji gazowej jeśli w ogole coś trzeba?

Bo mam problem z mocą samochodu, auto fabrycznie ma 170KM na gazie ma tylko 144, a na benzynce 154, czym to jest spowodowane nie mam pojecia, wyniki z hamowni: zdjecie nr 1benzyna, nr 2 gaz.

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/galeria/4807921/1#zdj3

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/galeria/4807921/2#zdj4

A tutaj moja instalacja:

-AC STAG 300-6 Isa 2
-zbiornik tor 630/220 55
-wielozawór tom 220/01
-trójnik wodny 20x15x20 alu
-zawór TAK MAx 

Czy cos w tej instalacji jest do poprawki?

Opublikowano
  • Autor
Była robiona konkretna regulacji przy remoncie silnika.
Opublikowano
  • Autor
Mój reduktor to KME red 1 silver, wtryski hana czarne
Opublikowano

M54 bardzo rzadko trzymają serię, 154KM to nie jest zły wynik.

Wtryskiwacze HANA masz najsłabsze jakie są. Na jakim ciśnieniu gazu pracują? Może wtryskiwacze zapętlają i brakuje paliwa...

Poza tym instalację pod ten silnik trzeba umieć wystroić. Rzadko kto potrafi to zrobić dobrze, a większość gazowników nawet nie tyka korekcji po obrotach.

Opublikowano
ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

Bo mam problem z mocą samochodu, auto fabrycznie ma 170KM na gazie ma tylko 144, a na benzynce 154, czym to jest spowodowane nie mam pojecia,

Zrób porzadek z benzyną odzyskaj moc fabryczną.Te silniki gdy są "zdrowe" ładnie trzymaja moc.

Wtedy będzie też moc na gazie.

Opublikowano

Piszesz

przy remoncie silnika.

Czemu był robiony remont i co było robione ? może tu będzie klucz to twojego problemu ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
  • Autor
Remont był robiony bo samochód bral olej, nie chodził na wszystkich garach. Przyczyną były uszkodzone pierścienie na tłokach, oczywisćie przy wymianie była splanowana głowica,wymienione uszczelki,filtry. Vanosy nie były regenerowane i tu może być problem.
Opublikowano

Tylko nie napalaj sie że moc bedzia taka sama na benzynie jak na gazie bo tak nie jest 5-10 procent mniej na gazie będzie

Mała ilośc rumaków może być spowodowana prozaiczna usterką słabą pompa paliwa zobacz jakie ciśnienie ci daje

A na gazie to tez może byc zła regulacja problem może być wielowątkowy

Opublikowano

Co ty powiesz? Ja mam na gazie 2 konie więcej :)

Zdecydowanie trzeba zacząć od vanosów, bo one bardzo często umierają w M54. Poza tym ważne jest, żeby wymienić łańcuchy rozrządów, bo zapewne są mega porozciągane. Tylko nie pakować zamienników, bo rozciągają się dosłownie po 5000km :)