Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

hehe ok...

dzięki wielkie za wsparcie...

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie jaki kabel muszę zakupić do diagnostyki Bmw F20 2012 i Bmw E87 2010rok???

Mam kabel D kan i obsługuje mi serie E do 2008 roku. Z Bmw E87 2010 rok i F20 2012rok już nie chce się połączyć...

Jaki kabel muszę mieć?

https://allegro.pl/oferta/interfejs-bmw-e-sys-enet-seria-f-g-ista-kabel-f30-10463814992

Rozumiem ze tym kablem również połączę się ze starszymi autami np E60, E65, E87?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przecież napisałeś że masz dcan do starszych

Mam decan do starszych ale przecież napisałem ze e87 2010/2011 nie chce mi się połączyć.. wiec nie wiem jak to jest czy to jakoś do jakiegoś rocznika jest obsługiwane czy jak? Bmw e65 i e60 z 2007roku obsługuje. Natomiast e87 2010 już nie...

w czym problem?

Jest tyle tematów o tym, że bez sensu to powielać. Wpisz w google i będziesz wiedzial wszystko. Pierwszy temat z brzegu

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=278650

Opublikowano
przecież napisałeś że masz dcan do starszych

Mam decan do starszych ale przecież napisałem ze e87 2010/2011 nie chce mi się połączyć.. wiec nie wiem jak to jest czy to jakoś do jakiegoś rocznika jest obsługiwane czy jak? Bmw e65 i e60 z 2007roku obsługuje. Natomiast e87 2010 już nie...

w czym problem?

Jest tyle tematów o tym, że bez sensu to powielać. Wpisz w google i będziesz wiedzial wszystko. Pierwszy temat z brzegu

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=278650

Kolego szukałem i czytałem jak sam wiesz w tym temacie który przesłałeś nie ma jednoznacznej odpowiedzi... piszą ze niektóre kable działają niektóre nie...

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam. Mam prośbę do was - E90 z roku 2006 mam na smartfonie programik jakiś z wykupioną na rok licencją. Bimmer Tool to się nazywa... Łączę się przez Bluetooth i w zasadzie podstawowe rzeczy można zrobić. W niektórych przypadkach dostaję info że daną operację można wykonać tylko po kablu K+Dcan. Nie jestem profesjonalistą i nie chcę biegać do auta z laptopem. Chciałbym tylko czasem móc podpiąć ten kabel pod smartfona do tego BimmerT. I tu rodzi się pytanie - jaki kabel powinienem kupić bo jest ich całe mnóstwo tych K+DCAN

Drugą kwestią jest czy taki kabel musi być jakoś dedykowany pod Androida? Bo w niektórych przypadkach w opisach jest że kabel jest pod WINDOWS.\

Czy jeżeli kupię taki kabelek + jakiś tam adapter pod USB "C" (bo takie złącze mam w telefonie) to mój BimmerT połączy się?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Opis "dochodzenia" i odpowiedź zawarta jest tu - opisałem kwestię na "elektrodzie" - tam również nikomu się nie chciało napisać parę słów. Popytałem AI - Gemini - zgodnie z sugestią AI kupiłem konkretny kabel i połączyłem to za pomocą adapterka USB-C do Androida na telefonie i za pomocą BIMMERTOOL po wyminie klocków w moim BMW E90 usunąłem skutecznie info serwisowe o zużytych klockach.

Edytowane przez ZeitG
zmiana stylu