Skocz do zawartości

[e46] 320d Dymi na niebiesko... dopadło mnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :evil: jak kupiłem auto 1rok i 3mc temu to ogolnie z 3 razy zadymiło na niebiesko tylko i cisza potem już...teraz od 4dni po odpaleniu po około 5minutach... widać jak dymi dość mocno na niebiesko...jak doda sie gazu to jeszcze bardziej.. w dodatku..2 razy zdarzyło się,że na końcówce wydechu osiadło coś mokrego czarnego...jak włoży się palca do rury to palec mokry jak by olej kapał

Olej był zalany rok temu motul 8100 x clean 5w30.. autem przez ten czas zrobiłem 5500km tylko i dolałem na te 5500km około 0,5l oleju tzn dolałem 200ml...bo był wyciek duży z pokrywy rozrządu to się lało po całym bloku... po uszczelnieniu wszystko było okej.. a teraz od 4 dni dymi na niebiesko

dodam odma wymieniona też jak olej czyli ma rok ale zrobione na niej tylko 5500km... nawet zdemontowałem ostatnio odmę i wyczyściłem separator i obudowę

i olej szybko znika :evil: od uszczelnienia pokrywy rozrządu miałem non stop miedzy min a max...a teraz deko wyżej niż minimum..

sprawa ma się tak.. robię teraz kurs na wozek widłowy 500zł... za miesiac będę chciał zrobić KW do prawka C bo mam C ale kw nie mam 1700kw+badania+dojazdy 2300/2400wyjdzie

i jak ma się sprawa z autem

w lutym ubezpieczenie 1000zł w lutym olej i filtr oleju ponad 200zł

i nie wiem co robić...jak okażę się to Turbo to jestem w czarnej .... a dla czego... bo za auto dałem 22tys...z naprawą po sarnie wyniesło mnie no 31tys ogólnie już... zderzak jeszcze nie pomalowany...(z 300zł trzeba) dwumasa się oddzywa... pewnie i sprzęgło też by trzeba było to 1800zł mechanik 300wezmie za robotę.. wysprzęglik nowy wymienić bo pasowało by ze 150zł olej w skrzyni kolejna stówa..może uszczelniacz wału kolejna stówa..

do tego wymieniłem 4 pompy wspomagania i dalej coś wyje...obstawiam magłownicę... więc pewnie z 800zl trza by wydać na regenerację albo jakaś używkę

i sprawa ma się tak chodz bym chciał sprzedać...to jak zderzak nie pomalowany...to juz się tłumaczyć trzeba... dwumase na zimnym każdy usłyszy...i albo z ceny zbije albo odejdzie bo będzie myślał w jakim stanie wał.. 31już w auto poszło.. nie wiem co kurde zrobić... no za 10tys oddać jakiemuś Handlarzowi jak tyle włożone i na wszystkie części są faktury a części z górnej pólki

doradzi ktoś coś ? tylko sensownie bo jak padnie turbo.. i na dodatek dwumasa do roboty... to auto dopiero przed kolejnym świętami Bożego Narodzenia od nowa wyjedzie a tyle bedzie stało bo tyle kasy nikt nie nagromadzi

A ja jeszcze,żebym wariował tym autem..pałował..palil gumę okej.. a tu jadę...dziury,doły,progi zwalniajace to tak,że mnie wyprzedzają ludzie bo nie chce nic urwać.Żadnym autem tak nie uważałem jak tym...jak gdzieś się poci od razu nowy o-ring daje... itp a tu takie cyrki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Staszku dawaj konto, zrobimy zrzutę :cool2: albo lepiej napisz do admina to podwiesi temat i kasa uzbiera się w tydzień, wymienisz wszystko i zostanie jeszcze na nowe gumy :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jestem za! Najlepiej gdyby sie uzbieralo na nowe F30 - wtedy Staszek juz by nie mial o czym pisac na forum :mrgreen: Chociaz znajac Staszka... :P
Opublikowano

widac ze nie byles w dziale f30 ;)

nie sprzedawaj bo nic lepszego juz nie kupisz

do tego spadnie nam ilosc postów i nowych uzytkowników

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg