Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no wiec- wymienialem tarcze, klocki i klocki recznego z tylu przed paroma dniami i nagle wczoraj podczas jazdy- slysze glosne stuki z tylnego lewego kola. Slysze je w srodku, przenosza sie na karoserie, sa dosc glosne, najwiecej przy malej predkosci i podczas skrecania, na nierownosciach. W 1 chwili sprawdzilem czy dokrecone jest kolo- jest ok. Czy moze to miec zwiazek z wczesniejsza wymiana hamulcow ? Zawiecha byla sprawdzana w BMW przed mies i wszystko bylo w najlepszym porzadku. I tak pojade do warsztatu- pytam tylko orientacyjnie zeby sie przygotowac- moze ktos juz cos takiego mial. Sa z tylu laczniki stabilizatora ?
Opublikowano
Możliwe że z tarcz kotwicznych urwały się szczęki ręcznego! Miałem ten sam problem w E36. Jaby ktoś pokrywką w garnek bił. :evil:
[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

Poogladaj dokladnie fragment w ktorym zawieszenie laczy sie z karoseria (pokazany na za zdjeciu) czy nie ma w nim pekniec.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//photos.e46fanatics.com/data/500/2959subframe_crack.jpg

Opublikowano
dzieki Luk sprawdze, po weekendzie pojade na podnosnik. Dzis jezdzilem caly dzien- to sa jakby stuki na wysokosci tylnych drzwi- a progu -zmienialem tez filter paliwa- i ten filter mial taka obudowe metalowa na srubkach- moze ta obudowa nie byla dobrze przymocowana po wymianie >? Wszystko sie wyda w przyszlym tyg. Pozdro
Opublikowano
jest diagnoza- gumy na tylnym moscie sie wyrobily. Same gumy nie sa drogie- 12 euro/szt ale z wymiana robi sie kolo 230 euro. Ile kosztuje wymiana tych gum w Pl ? Bo jade ze 3 tyg.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam identyczne objawy w e36, ale tu pewnie nie bedzie duzych roznic.

Profi od zawieszenie sprawdził wszytsko zwizane z wahaczami i anortyzatorami i stwierdził ze wszytsko jest w idealnym stanie:-)

A w srodku wali jak w garnku.

Bad_Boy mozesz napisać dokładniej ktore to były u ciebie gumy i jak sie do nich dostać najlatwiej.

I z ciekawosci ile kosztowało i trwało zrobienie tego w Pl.

Z góry dzięki

Pozdrawiam

Never Say Never Again!
Opublikowano
Jest diagnoza- gumy na tylnym moscie sie wyrobily. Same gumy nie sa drogie- 12 euro/szt ale z wymiana robi sie kolo 230 euro. Ile kosztuje wymiana tych gum w Pl ? Bo jade ze 3 tyg.

U nas w ZŁ około 150 (minimum) tak kiedyś mój staruszek zapłacił za wymianę w E34 jest przy tym masa roboty :mad2: polecam kupić co trzeba w ASO aby mieć na dłuższy czas z głowy

http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
samemu tego nie wymienisz bo sa potrzebne jakies specjalne narzedzia no i po wszystkim trzeba ustawic zbieznosc kol. Ja niestety wymienilem to w Niemczech i zaplacilem za cala operacje 240 euro ( balem sie ze jadac do Pl zjade tylne nowe opony). Pozdrawiam