Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W opisie to goscia niezle ponioslo,szczegolnie z fotelami. :duh:
Opublikowano
Poniosło ze spalaniem, poniosło z wartoscią tych cud foteli ( w Jeepie Cherokee z 99r. takie miałem) poniosło być może w innych elementach opisu. Nie napisał, że bezwypadkowy, ale o tym co się działo, trzeba będzie traktorem wyciągać. Auto wymaga bardzo dokładnych oględzin.
Opublikowano

E tam. Z tym spalaniem to trochę fantastyka, ale po pierwsze miasto miastu nie równe, a po drugie jeździłem kiedyś 335i z silnikiem 306 koni i spokojnie spaliłem 11 litrów w moim mieście.

Wolę takie teksty niż teksty o tym jacy to wszyscy wokół są nieuczciwi a tylko moje ogłoszenie zasługuje na uwagę.

Opublikowano
I co w tym dziwnego?

Tak, istnieją tak "stare" auta z tak niskim przebiegiem. Jeden z forumowiczów miał ostatnio na sprzedaż 530i 2007r z przelotem 79kkm.

Tylko ze cena wtedy jest razy 2

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Ten silnik jest dość wdzięczny jeśli chodzi o diagnostykę zwykla INPA. W N53B30 trzeba zwrocic uwagę na wtryski/swiece/cewki bo to się po prostu sypie. W tym roku BMW obnizylo cene wtryskow z 1200 do 700 wiec jest OK; cewka to koszt około 300 PLN/sztuke (chyba ze cos się zmienilo). Adaptacje widać na INPIE a w sumie jak ktorys leje to po odpaleniu silnika na zimnym nim chwile rzuca. Zwroc uwagę czy miał wymieniona odme - jest zintegrowana z pokrywa zaworow i kosztuje z uszczelka i srubami w ASO ~1500 PLN. N53 miały akcje serwisowa na pompy wysokiego ciśnienia- w ASO jak kogos znasz to Ci sprawdzi czy była zmieniona. Druga sprawa to katalizatory- sa dwa, nowy 3800 PLN w Aso/sztuke, sa zamienniki. 4 lambdy + NoX (1600 w aso). Na inpie ladnie widać czy sypia bledami czy nie. Poza tym w silniku raczej się nic nie dzieje- o ile ktoś dbał. Tyle co Ci mogę podpowiedzieć jeśli chodzi o sprawdzenie silnika, wypadkowość itd. to już tutaj są koledzy co się dopatrzą innej srubki i odcienia lakieru wiec się nie wtrącam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Takiej kierownicy nie ma w VIN-ie auta.