Skocz do zawartości

F11 Ambientlight oraz otwieranie bagaznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

moze mi ktos wytłumaczyć jak działa to oświetlenie i jakie ma zadanie, mogę ustawić opcje classic i modern chyba jakoś tak ale nie wiem jak mam sprawdzić jak to działa

z góry dzięki - 4UR oświetlenie wewnętrzne ambient - taki mam dodatek w samochodzie.

pytanie drugie,

nie musze uzywać kluczyka do startu samochodu , wystarczy , ze mam go w kieszenie ale czy moge jakoś otworzyć bagażnik nie wyciągając kluczyka z kieszeni ? oraz otworzyć samochód ?

Opublikowano

z definicji w katalogu :

,, Światło ambientowe obejmuje m.in schowek w konsoli środkowej z przodu , wszystkie kieszenie w drzwiach i boczkach , klamki drzwi , listwy progowe , obszar wysiadania ,i oświetlenie przestrzeni przed drzwiami w klamkach zewnetrznych .Wewnątrz auta można wybrać pomiędzy jasniejszym białym i przyciemnionym pomarańczowym światłem '' .

Natężenie jasności światła ambientowego regulujemy razem ( niestety) z jasnością podświetlenia zegarów ,pokrętło na lewo od kierownicy obok włącznika świateł zewnetrznych .

Na pytanie drugie : to o czym piszesz wchodzi w skład opcji o nazwie ,,Dostęp komfortowy ,, sprawdź czy masz ja w specyfikacji auta kod opcji 322 .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jest taka opcja jak otwieranie bagażnika "nogą"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Natężenie jasności światła ambientowego regulujemy razem ( niestety) z jasnością podświetlenia zegarów ,pokrętło na lewo od kierownicy obok włącznika świateł zewnetrznych .

Hmm...?

Jasność oświetlenia ambientowego można także ustawiać niezależnie od podświetlenia wskaźników: Ustawienia->Światła->Oświetlenie Wnętrza->Ambient Jasność (suwak)

Przynajmniej w LCI tak jest (choć podejrzewam, że jeśli w przed-LCI tego nie ma, to być może wystarczy upgrade softu).

Opublikowano

Hmm...?

Jasność oświetlenia ambientowego można także ustawiać niezależnie od podświetlenia wskaźników: Ustawienia->Światła->Oświetlenie Wnętrza->Ambient Jasność (suwak)

Przynajmniej w LCI tak jest (choć podejrzewam, że jeśli w przed-LCI tego nie ma, to być może wystarczy upgrade softu).

Tu sie zgodzę , w menu ustawień tez można . Ale jakbys znał sposób jak ustawić podczas jazdy nocnej minimalne oświetlenie zegarów a maksymalne światła ambientowego to byłbym wdzięczny bo nijak nie mogę do tego dojść w LCI ;)

Opublikowano

Podłączę się do tego co koledzy piszą.

Mam F11 z lutego 2012 i nie tak dawno, bo z miesiąc temu miałem upgrade softu w ASO BMW, a mimo to nie mam opcji regulacji oświetlenia Ambiente. Pomysły?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to wygląda na to, że regulacja jasności AmbientLight z poziomu iDrive dostępna jest dopiero w LCI...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Witam,

mam pytanie o oświetlenie ambient w bmw 5gt f07 2012r. samochód z polskiego salonu z polskim menu. Czy jest możliwość zmiany koloru podświetlenia z classic na modern i ustawienie jasności z poziomu idrive? Nie widzę takiej opcji w swoim idrive.