Skocz do zawartości

Drobiazgi do e90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, udało mi się odłożyć trochę kasy i chciałbym w mojej e90 powymieniać kilka drobiazgów.

Na początek idę przyciemnić szyby i tutaj pierwsze pytanie. Moja e90 jest w kolorze spacegrau i myślałem żeby zrobić wszystkie szyby oprócz czołowej folią 20%, i myślę że będzie najlepszy efekt, co o tym myślicie?

Drugą inwestycją będą listwy ozdobne deski i drzwi, tutaj wszystko w czarnym macie chyba zrobię, kolejne będą nerki i tez myślałem o czarnym macie. Okleją mi te nerki czy trzeba kupować?

I po drodze jeszcze wymiana znaczków na czarne karbonowe.

A jeszcze pytanie, gdzie można kupić oświetlenie led kompletne do wnętrza? I jak jest z ringami lamp przednich? Mam zwykłe reflektory nie ksenon.

Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź.

Opublikowano
Witam, udało mi się odłożyć trochę kasy i chciałbym w mojej e90 powymieniać kilka drobiazgów.

Na początek idę przyciemnić szyby i tutaj pierwsze pytanie. Moja e90 jest w kolorze spacegrau i myślałem żeby zrobić wszystkie szyby oprócz czołowej folią 20%, i myślę że będzie najlepszy efekt, co o tym myślicie?

Drugą inwestycją będą listwy ozdobne deski i drzwi, tutaj wszystko w czarnym macie chyba zrobię, kolejne będą nerki i tez myślałem o czarnym macie. Okleją mi te nerki czy trzeba kupować?

A jeszcze pytanie, gdzie można kupić oświetlenie led kompletne do wnętrza? I jak jest z ringami lamp przednich? Mam zwykłe reflektory nie ksenon.

Co do przyciemnienia szyb, to też ważną kwestią jest kolor wnętrza :) Ja mam u siebie jasne wnętrze, więc przyciemniłem szybki trochę mocniej. Nerki polecam Ci zrobić w hydrografice której średni koszt to 50-60zł za nerkę, efekt będzie na pewno trwalszy niż oklejenie, a listwy ozdobne spokojnie są do oklejenia folią np. 3M, Oracal

Opublikowano
  • Autor

Hydrografika spoko ale nie robią tego nigdzie u mnie. Mieszkam na samym południu Nowy Targ i chyba zostanie mi tylko kupienie nerek?

A wnętrze mam ciemne, w przyszłości planuje wymianę podsufitki na czarną z m-ki i wymianę foteli i boczków na skórzane m. Jak ktoś ma do sprzedania wnętrze m to chętnie kupie w dobrych pieniądzach.

Opublikowano

Sam ostatnio przyciemniłem szyby (ale tylko tył), za dużo kręci się "sierżantów" więc nie chciałem za jakiś czas ich zrywać. Nie wiem dokładnie na ile % (podobno trochę ciemniejsze od ORI BMW - poniżej zdjęcie, które było robione w celu zdjęcia lampy, więc szyby słabo widać). Podczas oklejania właśnie rozmawiałem z chłopakami czy robią także listwy i zastanawiam się nad carbonem lub szczotkowanym aluminium (z przewagą na ten drugi), gdyż "carbonowych" jest bardzo dużo :) Tak jak u kolegi ra1406 (lub trochę ciemniejsze).

viewtopic.php?f=70&t=179357&start=45#p1475322

http://i.imgur.com/fUkf2nY.jpg

Jeżeli natomiast chodzi o oświetlenie LED do wnętrza, to sam się zastanawiam nad takim zestawem:

http://www.sklepledowy.pl/pl/p/BMW-E90-Sedan-Zestaw-MAX-Oswietlenie-wnetrza-LED/341

lub

http://www.sklepledowy.pl/pl/p/BMW-E90-Sedan-Zestaw-Premium-Oswietlenie-wnetrza-LED/991

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Sam ostatnio przyciemniłem szyby (ale tylko tył), za dużo kręci się "sierżantów" więc nie chciałem za jakiś czas ich zrywać. Nie wiem dokładnie na ile % (podobno trochę ciemniejsze od ORI BMW - poniżej zdjęcie, które było robione w celu zdjęcia lampy, więc szyby słabo widać). Podczas oklejania właśnie rozmawiałem z chłopakami czy robią także listwy i zastanawiam się nad carbonem lub szczotkowanym aluminium (z przewagą na ten drugi), gdyż "carbonowych" jest bardzo dużo :) Tak jak u kolegi ra1406 (lub trochę ciemniejsze).

viewtopic.php?f=70&t=179357&start=45#p1475322

http://i.imgur.com/fUkf2nY.jpg

Jeżeli natomiast chodzi o oświetlenie LED do wnętrza, to sam się zastanawiam nad takim zestawem:

http://www.sklepledowy.pl/pl/p/BMW-E90-Sedan-Zestaw-MAX-Oswietlenie-wnetrza-LED/341

lub

http://www.sklepledowy.pl/pl/p/BMW-E90-Sedan-Zestaw-Premium-Oswietlenie-wnetrza-LED/991

ale fajnie te lampy wyglądaja :D , no i lakier też bardzo ładnie wygląda załóż w końcu galerię :mrgreen:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
  • Członkowie klubu

znaczki carbon szybko żółkną(maska), a te na felgach po 1/2 sezonu wyglądają jak ori po 10 latach :duh:

oswietlenie wew. mozna w aso , albo na alledrogo, i ktos na forum też cos sprzedawał :search:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Jak by się zdecydował to już by były 4 osoby - nadal mało :)
Opublikowano
Hydrografika spoko ale nie robią tego nigdzie u mnie. Mieszkam na samym południu Nowy Targ i chyba zostanie mi tylko kupienie nerek?

A wnętrze mam ciemne, w przyszłości planuje wymianę podsufitki na czarną z m-ki i wymianę foteli i boczków na skórzane m. Jak ktoś ma do sprzedania wnętrze m to chętnie kupie w dobrych pieniądzach.

Co do hydrografiki napisz do kolegi Next-Generation zajmuję sie tym zawodowo ja miałem robione wszystkie listwy w piano-black efekt bardzo dobry

PS: do ledów też bym sie pisał

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam po chwili przerwy.

Moje e90 na razie nie przeszło żadnych modyfikacji wizualnych ponieważ na razie wyskoczyły mi inne wydatki, klocki komplet i zawieszenie coś stuka i to jeszcze dopiero będę robił. I dopiero w przyszłym tygodniu oddaje moje e90 do przyciemniania szyb i oklejania tych listw. Teraz jeszcze chce wymienić żarówki w lampach z przodu. I mam kilka pytań odnośnie tego. Żeby wymienić komplet z przodu potrzebuje 4 żarówek H7, dwóch w6w i jeszcze jakichś dwóch do przeciwmgłowych? I jakie żarówki polecacie które będą dawać jak najbardziej białe światło? Zastanawiam się nad GP Thunder 55W 7500k, co myślicie?

Opublikowano
  • Autor
Mógłby ktoś tylko powiedzieć jakie żarówki potrzebuje na przód żeby wymienić całe kompletne oświetlenie? Z góry dzięki.
Opublikowano
Ja się mogę zamienić znaczkami, mam karbonowe te ciemne. Zamontowane były w DE, już takie kupiłem auto.
Opublikowano
  • Autor
Znaczki zostawiam jednak w oryginale.
Opublikowano

Listwy polecam pokryć folią 3m najlepsza, albo carbon albo szczkotkowate aluminium, albo tu jest kolega z forum co carbonem pokrywa oczewiście listwy trzeba wysłać a te kosztuja troche wiecej niz pokrycie folią http://www.lcp.com.pl/ . szyby z przodu nie mga być przyciemnione nawet o 10% bo jak poliśja sie połapie to dostaniesz mandat, przepisy pozwalają przyciemnić te szyby co znajduja sie za słupikem drzwi :D do grafitu moze bardziej pasowało by lustro weneckie a nie zwykłe przyciemnienie :8) Możesz kupić sobie gałke zmiany biegów z m pakietu jest wy

odniejsza jezeli masz manual

Ringi kupisz na allegro, jak nie masz xenona to kup sobie żołte bo bedą lepiej pasowały

Opublikowano
  • Autor

Listwy zrobię normalnie w czarnym macie folią, nie chce carbonu. A szyby zrobię po całości 20 bo to wygląda przynajmniej jakoś nie chce robić takiego czegoś że przód odcięty od tyłu. A jak panowie policjanci się będą czepiać to będę stał na poboczu cały dzień i zrywał :-D

Nad gałką myślałem ale to może latem bo teraz jeszcze pasuje koło jakieś kupić, zrobić te szyby, listwy i może jeszcze tą podsufitkę czarną z m-pakietu

Ringi to zrobię na normalnych żarówkach o jakimś bielszym odcieniu. Myślałem o jakichś philipsach czy osramach białych.

Cały przód chce teraz wymienić na jakieś białe żarówki.