Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wystepuje po przejechaniu kikudziesięciu kilometrów, rozgrzany silnik . Jak wrzucam luz i puszczam sprzęgło z pod samochodu slychac regularne stukanie. Po wcisnieciu sprzegla lub na luzie po przestawieniu lewarka do zmiany biegow do pierwszego oporu przed wrzuceniem biegu, jest cisza. Podejrzewam, że to sikieś luzy w skrzyni.

Czy wymiana oleju coś tu pomoże czy raczej za inną skrzynką trzeba zacząć się rozglądać?

Opublikowano
Witam!Ja to przerabialem u siebie jakis tydzien temu tyle ze w 324td tez myslalem ze to skrzynia,ale byly tez podejrzenia ze to kolo dwumasowe postawilem na skrzynie poniewaz z info na forum wywnioskowalem ze objawem padajacego kola dwumasowego jest oprocz grzechotania szarpanie przy ruszaniu,a u mnie tego nie bylo,kupilem skrzynie wymienilem i porazka to samo wiec oddalem skrzynie a wzialem kolo i problem znikl!Tylko nie jestem pewien czy w Twoim aucie bylo montowane kolo dwumasowe moze niech sie wypowiedza jeszcze forumowicze posiadajacy ten model pozdrawiam!
Opublikowano
Podobne objawy u mnie skończyły się demolką skrzyni.Zostałem na ulicy bez możliwości włączenia biegu-zamiast włączenia biegu z skrzyni dobiegaly zgrzyty,gwizdy jakieś pilowania.Pezyczyną było rozsypane lożysko.Zlekceważyłem pierwsze objawy i w końcowym efekcie naprawa była nie opłacalna skończyło się na wymianie skrzyni.
Opublikowano
Podobne objawy u mnie skończyły się demolką skrzyni.Zostałem na ulicy bez możliwości włączenia biegu-zamiast włączenia biegu z skrzyni dobiegaly zgrzyty,gwizdy jakieś pilowania.Pezyczyną było rozsypane lożysko.Zlekceważyłem pierwsze objawy i w końcowym efekcie naprawa była nie opłacalna skończyło się na wymianie skrzyni.

Podobno naprawa skrzyni i tak się nie opłaca. Trochę przerażająca ta perspektywa zostania na ulicy.

Opublikowano

Mi tez klekocze i przy ruszaniu czasem szarpie, czyli to najprawdopodobniej koło dwumasowe, a w E32 730i m30 r6 było montowane?

Tyle ze mi, klekocze na zimnym i na ciepłym silniku i jak wcisne sprzegło to cisza, a co z tym kołem dwómasowym mogło sie stać??