Skocz do zawartości

bmw e39 sedan Problem z zamkiem w bagazniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś sprawdziłem jak sprawa wygląda u koleżki w E39, w jego aucie kluczykiem w klapie można zamykać i otwierać całą centralkę,czyli drzwi również. Ale ciekawostka jest taka, że nie posiada on przycisku ani doprowadzenia przewodów do otwierania klapy z wewnątrz :shock: oraz posiada zwykły kluczyk bez możliwości "zdalnego" otwierania
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
przycisku w środku też nie mam, do otwierania bagażnika, mam za to na pilocie. kuzyn ma w środku przycisk do otwierania i też moze otwierać, i zamykać auto przekręcając zamek w bagażniku.
  • 5 lat później...
Opublikowano
Temat trochę dziwny ale nic innego nie znalazłem. W pierwszych słowach brawa dla niemieckich inżynierów. Mam sedana kluczyk bez pilota. W tylnej klapie zamkiem otwieram i zamykam centralny zamek we wszystkich drzwiach. Po przekręceniu w prawo o 90 stopni blokuje bagażnik / nie można go otworzyć po otwarciu centralnym zamkiem. Ale najważniejsze dziś padł silniczek od tego siłownika w klapie. Wyjęcie klamki oczywiście nic nie dało. Na szczęście mam składane siedzenia wiec wlazłem do środka i po odchyleniu czarnej maskownicy udało się pociągnąć za rygiel. A moje pytanie jakbym nie miał składanej kanapy to bym musiał wiercić dziurę w klapie by dostać się do tego drutu co biegnie do zamka? Jest taki film na youtubie :-)
Pozdrawiam.
  • Moderatorzy
Opublikowano
W klapie jest zamek mechaniczno elektryczny. Jak przekręcisz kluczyk w lewo pokonując opór to otwierasz pokrywę bagażnika bez akumulatora. Tam jest cięgno, które zwalnia rygiel.
Opublikowano
Tak miałem wszystko rozebrane ale w lewo jest bardzo duży opór i boje się coś wyłamać. Czyli na 100% mogę przekręcić w lewo?
Pozdrawiam.