Skocz do zawartości

Skrzypi tyl, kto wie co to moze byc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, skrzypial mi tyl. Pojechalem do mechanikow wyjeli amorki , sprezyny. Okazalo sie ze amorki do wymiany i zalecali tez sprezyny, kupilem amory i sprezyny , okazalo sie ze sprezyny zle i powiedzilem ze trudno niech wstawiaja strare. Fura sie podniolsa ale dalej skrzypi, czy ktos wie co to jest? Sprawdzili mi tam wszytsko i mowia ze nie wiedza co to moze skrzypic. Skrzypi kiedy naciskam na tyl albo przod, dzwiek eweidentnie wydobywa sie z tylu samochodu.
Opublikowano

u mnie kiedys skrzypialy laczniki stabilizatora z tylu psikonolem wd40 i przeszlo ale na krotko pozniej mi je przesamrowali jakas wazelina techniczna w warsztacie jak wymianiali olej i jest ok, chcialem wymieniac ale powiedzieli ze poza tym ze se skrzypia to sa dobre wiec zostawilem i dobze jest.

pozdr

Opublikowano
A jak z recznym to ma tak byc czy co?

Nie ,nie ma tak być tylko jak bedzie skrzypiało na zaciągnietym recznym to,

to nie jest nic z zawieszeniem tylko cos z układem hamulcowym ręcznym

(u mnie tak jest ,więc musze się tym zająć w najbliższym czasie to wtedy dam znać co było powodem skrzypienia )

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
Zgadza sie przy opuszczonym recznym nic nie skorzypi, tylko przy zaciagnietym. Wyklucz\am cos z zawieszenia i te tuleje, wiec w takim ukladzie czy ktos ma jakies typy dlaczego po zaciagnieciu recznego skrzypi?
Opublikowano
Jak napisalem wyzej skrzypi tylko na psotou i w dodatku tylko przy zaciagnietym hamulcu recznym. No i skrzypi oczywiscie tylko kiedys naciskam na tyl, lub czasem jak wsiadam do samochodu. Czyz by to cos ze szczekami?
Opublikowano
hehehehe pewnie Ci okładziny ręcznego skrzypią i tyle - hamulec jest zaciągnięty ale to są na tyle małe okładziny, że jak wsiadasz, czy dociskasz tył to skrzypią (też tak czasem słysze tylko nie wiem czy mówimy o takim samym dźwięku)
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg