Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jaki czujnik położenia wału korbowego do m50b20 vanos kupić? zamontowałem simensa kupionego u mnie w sklepie, bo przestrzegali mnie za tańszymi topranami itd.

Czujnik mi podziałał przez 2km i teraz nie wiem co kupić, co polecacie? na allegro są meyle, era a ja sam nie wiem co teraz wybrać.

Opublikowano
Kupiłeś dobry czujnik do m50b20 vanos powinien być siemens ,niemożliwe żeby po przejechaniu 2 km uległ uszkodzeniu -no chyba że mechanicznemu . Reklamuj go skoro tak . Szukaj usterki gdzie indziej .
Opublikowano
Kupiłeś dobry czujnik do m50b20 vanos powinien być siemens ,niemożliwe żeby po przejechaniu 2 km uległ uszkodzeniu -no chyba że mechanicznemu . Reklamuj go skoro tak . Szukaj usterki gdzie indziej .

czujnik już zareklamowałem, stary czujnik trzyma parametry prawie katalogowe, ale nie zmieniają się przy przyłożeniu czegoś metalowego do niego czuli nie zczytuje prędkości obrotowej wału. Czujnik siemensa po zdemontowaniu nie pokazywał żadnych parametrów, także lipa. szukałem czy może mam zwarcie na kablach ale wszystko mam w porządku, także zjaranie czujnika jest niemożliwe bo stary też by się ujarał, a pozatym on był już padający i jeździł jeszcze przez jakiś kawałek (stary czujnik to jakiś metalowy noname, simensa jest cały czarny w plastiku)

Opublikowano
Do silników M50 osprzęt jest Boscha więc czujniki też powinny być tej firmy. Siemens jest do M52 .

Silniki M50 z vanosem też są na siemensie

Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^