Skocz do zawartości

Pneumatyczne zawieszenie - standard?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chodzą mi po głowie dwie rzeczy wiem ze chyba w f11 kombi w standardzie jest pneumatyczne tylne zawieszenie które poziomuje je w zależności od ciężaru włożonego na pakę, i tutaj sie zastanawiam czy jest takie coś w 5gt lci? Z tego co zauważyłem to chyba dość mało sie mówi o tym bajerze w f11.

Teraz drugie pytanie, co dokładnie daje tryb sport+ bo sie już pogubiłem, wim ze trzeba mieć wykupione łopatki za 700zeta. Ale czy jest sens? Czym to sie różni od zwykłego trybu sport?

Opublikowano
F11 z pneumatyką w standarcie? Pierwsze słyszę.W F10/F11 nic nie ma w standarcie! W GT jak najbardziej.Sport+ to tryb sport (twardsze zawieszenie,szybsza reakcja skrzyni i pedału gazu,ostrzejsze hamulce) tylko z wyłączonymi trybami bezpieczeństwa.Łopatki są opcją,nie musisz ich dokupować żeby mieć Sport+.
Opublikowano

Nie chodzi mi tutaj o typowa pneumatyka a o poduszki powietrzne które równoważą poziom samochodu przy dużym załadunku i które typo do tego śluza i żadnej innej funkcji nie maja.

Czy jeżeli mam zwykły Sport to mogę wyłączyć kontrole trakcji i stabilizacje toru jazdy tak jak to jest np w e90 po dłuższym przytrzymaniu kuzika DTC?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie chodzi mi tutaj o typowa pneumatyka a o poduszki powietrzne które równoważą poziom samochodu przy dużym załadunku i które typo do tego śluza i żadnej innej funkcji nie maja.

Czy jeżeli mam zwykły Sport to mogę wyłączyć kontrole trakcji i stabilizacje toru jazdy tak jak to jest np w e90 po dłuższym przytrzymaniu kuzika DTC?

To też jest pneumatyka, z tym, że nie pełni funkcji tuningowej, a służy do stabilizacji wysokości tyłu.

F11 i F07 nie widziałem bez pneumatyki z tyłu, ale możliwe, że były takowe.

Nawet nie mając trybu sport, da się wyłączyć kontrolę trakcji przytrzymując klawisz DTC

Opublikowano
Rozumiem.Wspomniane przez Ciebie "poduszki" na pewno wystepują w standarcie w F07,w F11 nie wiem.Wszelakie kontrole trakcji wyłączasz w F07 za pomocą przycisku.Nie musisz ku temu wykupować manetek,które z resztą polecam.
Opublikowano

Tak jeszcze jedno sie spytam, skoro w trybie sport można wyłączyć wszystko to czym sie różni sport+?

Jeszcze jedno czy skoro będę mieć w swoim x-drive to czy po wyłączeniu wszystkich systemów będę miał napęd tylko na tył czy jednak dołączaniem przodu nie da sie w żaden sposób sterować?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Cały czas będzie napęd 4x4 40%/60% z systemami czy bez.