Skocz do zawartości

320d stukot dwumasy CUD 3STRONA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie odkąd kupiłem auto mam tak,że jak nacisnę sprzęgło..to w połowie słychać takie ''GRZECHOTANIE'' jak docisnę nic cisza...sprzęgło nie wibruje...autem nie szarpie przy ruszaniu czy to zimny czy ciepły... sprzęgło się nie ślizga...

a objaw jest następujący jak uruchomię auto w temperaturach minusowych np dzisiaj -5stp to po jakimś czasie np minucie jakiś stukot spod podwozia wydostaje się jak by z okolic skrzyni biegów... z początku myślałem jakaś pompka wody może ta koło podgrzewacza się zacina...itp

ALE jak stuka i nacisnę sprzęgło... KONIEC STUKANIA...puszcze i po 10 sekundach znów..jak silnik się nagrzeje..tzn z 60stp...koniec stukania... i nawet jak zostawię po jezdzie auto tak,że silnik się wystudzi... i uruchomię to też nie ma żadnego stukania już...

jak są temperatury dodatnie to wogule to nie występuje...

Edytowane przez slavers

• Odpowiedzi 63
  • Wyświetleń 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Klasyczny temat Staszka, czyli bez pytania :mrgreen: łączymy się w bólu :cry: podaj konto to zrobimy zrzutę na audi a4 b5 :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Do naprawy tego potrzebne Ci będzie:

-Kilka worków betonu

-Piasek

-Żwir

-Woda

Robisz w odpowiednich proporcjach i zalewasz aż pod dach. Efekt? Spokój z autem na zawsze:)

Opublikowano
  • Autor
pytam się poważnie... a nie jaja sobie robisz :mad2:
Opublikowano

przed sarną robiłeś identyczne tematy, jedyna roznica z innego konta ;)

diagnoza była podana, dwumas + sprzeglo

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
  • Autor
to dla czego jak są temperatury na plusie tzn +6 i w górę nic nie stuka? a jak tylko na minusie to stuka? dodam nie stuka to długo... po uruchomieniu silnika koło maks nie całych 10minut.. ale nie non stop przerwami...
Opublikowano
  • Autor

z grzechotaniem do było wiadomo juz przy zakupie..że łozysko oporowe albo dwumasa.. ale po kolizji z sarna która wyniesła mnie prawie 7tys zł teraz w styczniu trzeba OC do tego nie miałem nigdy AC bo szkoda kasy było ale teraz trzeba wziąśc.. pod koniec stycznia olej+filtr oleju to nie mam tak,żeby sobie 2300wyłozyć.. i robić nowe sprzęgło i dwumase..do tego teraz aku nowy..podgrzewacz..świeca zarowa wypadła.. i na domiar tego TV kineskopowy wreszscie siadł i nowy samsung za 1300zł trza było kupic :mad2:

gdyby nie kolizja to od ręki bym mógł dwumase robić.. a tak to.. jak zacznie stukać non stop...to koniec jazdy pewnie na jakieś 4,5mc do póki tak stuka na 10min... i to w miarę delikatnie to jeszcze kij..szarpać nie szarpie autem wogule..sprzęgło się nie ślizga..

Opublikowano

Przy twojej ilości kilometrów to swobodnie do lata przetrzymasz .

Inna sprawa po co Ci TV ? przecież Ty ciągle w auto patrzysz ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Racja Stachu nie wymieniaj, nie bądź głupi, pęknie wał i zaoszczędzisz na betonie :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
  • Autor

daj maniuś $$ to wymienię..

Ty myślisz,że kasa z nieba chyba leci..

przed kolizją z sarną rzeczy po kupnie auta filtry oleje,tarcze hamulcowe klocki,zaworki podciśnienia itp około 2500mnie wyniesło potem kolizja łacznie z blacharzem w 7tys się zamknąłem.. teraz OC w styczniu pewnie z 950zł + AC więc plus minus 1700/1800zł zapłacę.. pod koniec stycznia olej.. 6l oleju motul+filtr oleju+filtr powietrza 300zł ni ma.Teraz aku 350..podgrzewacz 180... regernacja alternatora 100zł...drugi altek z alledrogo 180... tv-1300zł...

jedno jest pewne..jak przetoczy się do lata to okej.. dwumase się zrobi.. ale jak zacznie walić głośniej..to auto sobie z 4mc postoi za nim będzie kasa

ale nie ma co się rozczulać...pytanie jest takie...

czy jeśli odpalę auto i tylko na zimnym stuka...a nie szarpie nic...sprzęgło itp wszystko okej działa...to czy można tak jeszcze jezdzić?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pisałem podaj konto to zrobimy zrzutę na b5, ale nie podałeś :?

Odnośnie pytania: nie można, trzeba było tv na raty brać i kasa by była.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Pewnie, że można. Ale ryzyko że pęknie wał zawsze jakieś jest. To aż tak krucho że nie masz na dwumasę? To nie w sumie taki majątek.
Opublikowano

Staszek pyta

czy jeśli odpalę auto i tylko na zimnym stuka...a nie szarpie nic...sprzęgło itp wszystko okej działa...to czy można tak jeszcze jezdzić?

Jak sie fachowca o to zapytasz to zawsze jest jednoznaczna odpowiedz że nie można tak jeździć ale jak się popytasz tych co wymieniali dwumasę jak długo od pierwszych objawów jeździli ? to się okazuje że jeździli długo bo sobie nie zdawali sprawy że to dwumasa .

Sam się musisz zdecydować czy jeździć z duszą na ramieniu czy spać spokojnie.

Poszukaj tego tematu na twoim starym Forum VW to tam na ten temat jest na potęgę bo sie ludziska szczypią przed wymianą.

..........................................................................................

Opublikowano
Jak nie stać kogoś na BMW to niech vw jeździ. Też mam kumpla co się napala i kupuje auto na styk a jak coś padnie a nie raz tak było to kasę ode mnie pożycza... Ale moim idolem (sarkazm) był kolega z pracy co kupił mercedesa żeby sąsiadowi gól skakał i zaczęło cieknąc z pompy i z wtrysku to pomalował bo miał rysy a "cieknąc se może" :duh: :duh: :duh:
Opublikowano
  • Autor
Pewnie, że można. Ale ryzyko że pęknie wał zawsze jakieś jest. To aż tak krucho że nie masz na dwumasę? To nie w sumie taki majątek.

dwumasa 1200zł..sprzęgło luk 700zł... olej do skrzyni pewnie 100zł...mamy 2000tys mechanik za wymianę około 300zł 2300 nikt nie wyczaruje..

Opublikowano
  • Autor
Jak nie stać kogoś na BMW to niech vw jeździ. Też mam kumpla co się napala i kupuje auto na styk a jak coś padnie a nie raz tak było to kasę ode mnie pożycza... Ale moim idolem (sarkazm) był kolega z pracy co kupił mercedesa żeby sąsiadowi gól skakał i zaczęło cieknąc z pompy i z wtrysku to pomalował bo miał rysy a "cieknąc se może" :duh: :duh: :duh:

słuchaj tu nie chodzi o to,że kogoś nei stać...tylko,ze kolizja wyskoczyła i ani grosza nie dostałem...tylko z własnej kasy musiałem 7tys wyłożyć na naprawę i teraz też wydatki..odkuć się tak szybko nie bedzie,żebym miał luzne 2300

widzę w podpisie masz e90 to co to na Ciebie 2300na dwumasę :norty:

Opublikowano
Staszek to ma na tyle dobrze że na co dzień auto mu nie potrzebne i może postawić na kołkach na kilka miesięcy aż uzbiera kasę , przez co się z obejdzie bez pożyczania kasy.

Opublikowano
  • Autor
Staszek to ma na tyle dobrze że na co dzień auto mu nie potrzebne i może postawić na kołkach na kilka miesięcy aż uzbiera kasę , przez co się z obejdzie bez pożyczania kasy.

ja mam dwa jedno e46 drugi seicento.Ogólnie ja e46 tras nie trzaskam..jak miałem a4 było to moje pierwsze auto...pierwsze jazdy itp to za 2 lata 135tys km zrobiłem a4.. a teraz to co..w zimę...2 razy w tygodniu trasa po 25km w jedną stronę... raz w miesiacu lub raz na 3tyg trasa 100-200km

Opublikowano
AC się nie przejmuj, do ponad 10 letniego auta nie oferują - już zaoszczędziłeś kilkaset PLN na części :D
Opublikowano

Inna sprawa to handlarze wkładają używki , komplet za 500zl i nowy nabywca na tym śmiga i śmiga.

W używkach no należy potrafić dobrze ocenić stan zużycia i jak nie jest zgodnie z opisem to nie odbierać przesyłki.

Opublikowano
AC się nie przejmuj, do ponad 10 letniego auta nie oferują - już zaoszczędziłeś kilkaset PLN na części :D

Oferują oferują i wbrew pozorom nie jest aż takie drogie.

Opublikowano
  • Autor

coś powiem ale szczerze bez żartów

jakim bym autem nie jechał w nocy... raz na ruski rok przeskoczy zając...

a bmw wczoraj np...jadę po pewnej wsi.. 60km/h a tu pies wyleciał..ja od razu hamulec abs zadziałał ale na szczęście pies nie stał nieruchomo tylko leciał cały czas jak bym go gonił :mrgreen: i udało się nie uderzyć...

wracam do domu.. jadę na długich a zając już sobie czyhał ...nie wyleciał ale na poboczu był.. i teraz co najgorsze..godzina około 1 w nocy..i lecę dość ruchliwa trasa...tylko,że przez 0,5km lasy non stop.. a jechałem na 5 biegu 85km/h ciągle i jadę i na chwilę zredukowałem do 4 biegu i mam but dać..ale dałem długie światła na chwilę A TUTAJ? SARNA O MAŁO CO NA DROGĘ NIE WESZŁA :mad2: :mad2: :mad2:aż cały blady się zrobiłem i ręce mi dygotały od tej pory jechałem z głową przy szybie do samego do domu..i to nie jeden przypadek..jak pierwszy raz uruchomiłem auto..i pojechałem nim trasę 100km to dwie sarny też przeleciały..ale było je widać no z daleka więc lajt..

nie wiem co to jest grane

Edytowane przez slavers

Opublikowano
  • Autor
Inna sprawa to handlarze wkładają używki , komplet za 500zl i nowy nabywca na tym śmiga i śmiga.

W używkach no należy potrafić dobrze ocenić stan zużycia i jak nie jest zgodnie z opisem to nie odbierać przesyłki.

tylko,że jak coś zamówi się to kurier pierw kasuje... a potem można dopiero przy nim otworzyć..nie ma tak,że sobie otworzę wcześniej... i zdecyduję czy płacę czy nie

sprawa kolejna jeśli allegrowicz ma np 1000pozytywów.. 0 negatywów i wystawia dwumasę np do skrzyni 6biegowej stan bd albo idealny..to myślę ze można brać.. bo raczej sobie w kulki nie leci by mu negatyw przybył.

Opublikowano
slavers nie pije tu do Ciebie tylko ogólnie, ja pierwsze co to autocasco wykupiłem :)... Prawo Murphiego... Mogłem kupić nowszy model ale wtedy na styk i odpuściłem...