Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie próbowałem lecz nie mogę macie jakieś sposoby na sprawdzenie przebiegu w BMW E90 po vin. Wiem ze mogę jechać na serwis i sprawdzić to ale chciałem te informacje mieć szybciej. Auto kupiłem w Niemczech i chcial bym tylko sprawdzić czy te serwisy były rzeczywiste w DE tylko to co w bmw pozdro
Opublikowano
Witam Panowie próbowałem lecz nie mogę macie jakieś sposoby na sprawdzenie przebiegu w BMW E90 po vin. Wiem ze mogę jechać na serwis i sprawdzić to ale chciałem te informacje mieć szybciej. Auto kupiłem w Niemczech i chcial bym tylko sprawdzić czy te serwisy były rzeczywiste w DE tylko to co w bmw pozdro

Takie rzeczy się sprawdza przed kupnem samochodu :D możesz się tylko rozczarować i stracić przyjemność z samochodu :) Najpewniejsza metoda - jedź do aso, albo zadzwoń do tego konkretnego serwisu w Niemczech i wszystko Ci powiedzą :)

Opublikowano
Byłem ostatnio w Bawarii Janki coś tam kupić, przy okazji zapytałem o historie auta i sprzedawca bez problemu mi wszystko sprawdził w systemie i pokazał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja dzwonie do serwisu grzecznie prosze i mam od reki.

Mozna wiedzieć do którego?

Też bym zadzwonił:)

Dzwonie do Bawari katowice lub Sikora Mikolow.

Opublikowano
dzieki panowie może spróbuję z innymi salonami ja akurat dzwoniłem do Łodzi Tłokiński chyba i pan grzecznie powiedzial ze taka informacja owszem i za darmo lecz na miejscu :) a co do tego ze przed kupnem na drugi raz bede wiedział pierwsze moje bardziej wartościowe autko pzdr :)
Opublikowano

bmw m-cars kraków 123zł brutto sprawdzenie przebiegu....

Mało tego nie zdradzą historii bez właściciela i twardego dowodu.

Zasłaniają się jakąś klauzurą prywatności że obecny użytkownik może nie zyczyć sobie przekazywania takich informacji.

Przebieg zdradzą jak zrobie u nich przegląd "przed kupnem" i życzą sobie za to 800zł

Moim zdaniem pomagają oszustom w sprzedaży samochodów. Niestety zanim trafi się w PL na oryginalny przebieg takich autek przewinie się parę x 800zł....

W jakim seerwisie telefonicznie powiedzieli wam jaki przebieg/ostatni wpis??

Opublikowano

mciek bez problemu dostałem Info ale nie dokładne czyli typu: dość mocno się nie zgadza... Zresztą samochód typu BMW e90 czy podobne w kwocie ponad 30 tyś powinny mieć książki serwisowe. W 90% przypadków nie ma książki bo by ujawniała że auto w rok robiło 35-40 tyś razy 10 lat daje 350000 km . Jeżeli ktoś kupuje auto w salonie za grubo ponad 150000zł to dokumentów pilnuje... Chociaż najlepszy tekst handlarza jak szukałem BMW mnie zniszczył... "Niemiec był tak bogaty że pewnie książkę wyrzucił..." :duh: :duh:

Do sprawdzenia przebiegu wystarczy pełnomocnictwo od właściciela.

Opublikowano

Ja mam książkę serwisową.

Wątpię że kupowana w Polsce na allegro bo są przyszyte dane salonu gdzie auto było kupione. Tylko ciekawi mnie czy pieczątki i wpisy są autentyczne.

Będę miał twardy dowód to przejadę się do tego zasranego salonu. Miałem wszystkie papiery włoskie 2 klucze i tym samochodem byłem to sprawdzić, gówno mi powiedzieli.

Chcą polski twardy dowód i właściciela. Może zobaczyli małolata i w dupie mają takiego klienta chyba że wyjadę z kasą 800zł.(wtedy właściciela ani papierów nie potrzebują)

Denerwuje mnie takie podejście.

Tak samo śmieszy mnie płatne sprawdzenie historii. W mercedesie za darmo ci pokażą, przegląd przed zakupem 300-400zł. Dlatego pierdziele serwisowanie samochodu w aso bmw. Za każde słowo każą sobie zapłacić.

Many nie pokażesz w dupie cie mają.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To zależy od serwisu, każdy ma własną politykę cenową, nawet w kościołach masz różne ceny "co łaska"

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 3 lata później...
Opublikowano

odkopuje kotleta, niestety we Wroclawiu, Poznaniu nie chcą udzielać informacji nt przebiegów i napraw w BMW ASO po podaniu VINu. Zmieniła się jakaś polityka :mad2:

pozostaje alternatywa online czyli http://www.bimmer-check.com/ albo http://sprawdz.auto.pl/sprawdzenie-przebiegu-bmw-po-numerze-vin/

jest jeszcze jakas zagraniczna stronka za 5.99euro raport ale doslownie nic tam nie ma procz przebiegu i daty.

znacie jeszcze jakies zrodla?