Skocz do zawartości

Nie działa kasowanie inspekcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w tytule. Nie mogę wejść w opcje kasowania inspekcji. Włączam "check" na date a potem trzymam pipka do kasowania przebiegu i nic. Na chwile wyskakuje jakiś trójkąt i po sekundzie wraca data/godzina. A jak przytrzymam dłużej "check" to wyświetla się napis "check ok". Ogólnie chodzi mi o kasowanie terminu wymiany Filtra DPF. Jak to dziadostwo wykasować bo na czerwono się pali?
Bardzo Miły Wóz
Opublikowano
To prawda ze szybciej jest napisać nowego posta niz poszukać ale z kasowaniem inspekcji jest rożnie, kolega napisał post na temat dpf i jest tam napisane jak to zrobic.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tak jak w tytule. Nie mogę wejść w opcje kasowania inspekcji. Włączam "check" na date a potem trzymam pipka do kasowania przebiegu i nic. Na chwile wyskakuje jakiś trójkąt i po sekundzie wraca data/godzina. A jak przytrzymam dłużej "check" to wyświetla się napis "check ok". Ogólnie chodzi mi o kasowanie terminu wymiany Filtra DPF. Jak to dziadostwo wykasować bo na czerwono się pali?

Pamiętaj żeby drzwi były zamknięte podczas wchodzenia do menu serwisowego,na małym wyświetlaczu data i stacyjka lub przycisk start/stop przełączone na zapłon, jeśli na zapłonie nie będzie chciał wejść to spróbuj na wyłączonym zapłonie.

Opublikowano
  • Autor
Cudowałem na różne sposoby. Na YT widziałem pełno filmików i żaden nie pasuje do mojego przypadku. Drzwi zamknięte, kluczyk w stacyjce, przycisk check, i pipek na zegarach do oporu. Włazi mi do jakiegoś menu ukrytego (małe literki) a poza tym nic. Dodam, że na zegarach wszystko jest ok. Check ok. Tylko na wyświetlaczu nawi w opcjach DPF jest na czerwono z trójkątem ostrzegawczym i tam już nie da się nic skasować. No chyba, że znowu jest jakiś ukryty myk i kombinacja przycisków. A o co chodzi z tym przyciskiem start/stop? Przecież po włożeniu klucza do stacyjki i przyciśnięciu tego przycisku auto się odpala. Rok 2006.
Bardzo Miły Wóz
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A o co chodzi z tym przyciskiem start/stop? Przecież po włożeniu klucza do stacyjki i przyciśnięciu tego przycisku auto się odpala. Rok 2006.

Jeśli masz automat i naciśniesz ten przycisk bez wciśniętego hamulca to silnik nie odpali, a jeśli masz manuala, to bez wciśniętego sprzęgła nie odpalisz. Samochód zareaguje tak jakbyś przy zwykłej stacyjce przekręcił kluczyk w pozycję "2".

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeżeli wszystko dobrze robisz i nie możesz skasować inspekcji to, odłącz akumulator na kilka godzin,najlepiej na całą noc, zresetujesz komp.

Wyzeruje Ci się tylko zegar(czas) i kilometry przebiegu dziennego, nic poza tym.

Po podłączeniu aku.przed ponowną próbą kasacji, będziesz musiał ustawić tylko czas zegara.

Opublikowano
  • Autor
Ok. Już udało mi się skasować inspekcje (w moim przypadku DPF świecący na czerwono od 3400km). Po prostu nie wiedziałem, że trzeba włączyć przycisk start/stop. Tak czy siak udało się.
Bardzo Miły Wóz