Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynało się tak. Miałem straszny luz na lewym kołu z przodu. Na przękości 60 było straszne bicie kierownicy. Pojechałem na warsztat i stwierdzili, że mam końcówki drążków do wymiany. Następny dzień wymieniłem końcówki. Po wymianie końcówek kierowanie samochodem stało jakieś niezrozumiałe. Kierownicę trzymam prosto, a samochód jedzie w różne strony. Pojechałem na geometrie i powiedzieli, że maglowica do wymiany, jak usłyszałem cenę naprawy o 1500zł, to mi ręcy odpadły.

1) Do wymiany końcówek takiego problemu nie było z kierowaniem, co jest nie tak? Jak samemu sprawdzić czy maglownica jest w porządku czy nie?

Opublikowano

to znaczy jak olej nie wycieka i wspomaganie pracuje - maglownica jest w porządku?

No i dzisiaj byłem w innym warsztacie, mechanik powiedział że maglownica okej, tylko wachaczy i łączniki do wymiany, potem geometria i będzie gut. Kolejny wydatek...Kupiłem samochód za 7, a inwestowałem już do 11. bo to jest BMW :(

Opublikowano

Ja kupilem za ponad 20 i tez wymienialem wahacze.

Niestety to nie jest Leopard II i jak sie jezdzi to elementy zawieszenia sie zuzywaja.

Na pocieszenie Ci powiem, ze sa dosc trwale w porownaniu z cudami innych producentow.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupiłem za 22 a zainwestowałem już 3,5 a tak naprawdę to się jeszcze nic nie zepsuło :norty:
Opublikowano
Ja kupiłem za 22 a zainwestowałem już 3,5 a tak naprawdę to się jeszcze nic nie zepsuło :norty:

Gdzie spojler kupiłeś?

Też szukam

Opublikowano
Kolejny wydatek...Kupiłem samochód za 7, a inwestowałem już do 11. bo to jest BMW :(

Jak kupiłeś za siedem to spokojnie włożysz w te auto drugie tyle i to już niedługo ;)

Opublikowano
Kolejny wydatek...Kupiłem samochód za 7, a inwestowałem już do 11. bo to jest BMW :(

Jak kupiłeś za siedem to spokojnie włożysz w te auto drugie tyle i to już niedługo ;)

Praktycznie już wszystko zrobiłem, zoztało tylko geometrie wystawić i podświetlenie zegarów :D

Opublikowano

Praktycznie już wszystko zrobiłem, zoztało tylko geometrie wystawić i podświetlenie zegarów :D

takie już tanie m47 są ? ;(

m47 odwdzięcza się niskim spalaniem i w miarę bezawaryjną praca jeśli ktoś o niego dba.

W aucie za 7tys silnik za chwilę może wymagać reanimacji - czego Ci nie życzę . Bo szybko można dobić do tych 7 tys i znienawidzić markę .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupiłem samochód za 7, a inwestowałem już do 11. bo to jest BMW :(

nie że to bmw.

kupiłeś w cenie punto z tego rocznika zajechanego szrota przy którym nikt lata nic nie robił i odbija się to czkawką.

tuleje wahacza sprawdzałeś?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdzie spojler kupiłeś?

Też szukam

U Staszka na szrocie ale w stanie idealnym, bo był zalany betonem.

Opublikowano
ie już tanie m47 są ? ;(

m47 odwdzięcza się niskim spalaniem i w miarę bezawaryjną praca jeśli ktoś o niego dba.

W aucie za 7tys silnik za chwilę może wymagać reanimacji - czego Ci nie życzę . Bo szybko można dobić do tych 7 tys i znienawidzić markę .

Auto było praktycznie bez dokumentów, brak jednej z faktur, 2 miesiąca walczyłem z WK żeby przerejestrować na siebie. Ostanni raz auto jezdziło w 2010 roku i od tej pory, sprzedawano z rąk w ręcy bez faktury, nikt nie mógł przerejestrować go. No i dla mnie też zrobili takie jaja, nie wiedziełem tego. Ale w końcu dostałem tablicy :)

viewtopic.php?f=100&t=257581

No i stan techniczny był nie bardzo:

1 wymieniłem tuleje

2 świecze żarowe

3 chemia salonu

4 mocowanie silnika

5 końcówki drążków

6 płyn chłodniczy

7 tylne łampy

Wczoraj kupiłem wachaczy i łączniki, czekam na wymianę)

Zostało wymienić termostaty i podswietlenie zegarów :D

Za 10 000 sprzedam )))

No i teraz cena samochodu nie 7, a minimum 10 ))) Karoseria w stanie idealnym + czujniki parkowania i 4 el. szyby )

Opublikowano
Odebrałem samochód z warsztatu po wymianie łączników, wachaczy i geometrii!!! Kurde, jeszcze takiego drajwu w życiu nie miałem!!! BMW to jest MARKA!!! na ulicy od szczęścia dałem 120km\h i policja :D Ale cieszę się ))) W końcu, za 2 miesiąca zrobiłem bemke do zaj8bistego stanu!