Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w interecie jest kilka sklepów które handluja kilkoma markami , przynajemniej tak mi sie wydaje . Czy taki filtr paliwa moze miec cos wspolnego ze spalaniem ?? cena waha sie od dwudziestu kilku za filtr oleju do 50 za filtr paliwa . czy zastosowac tu zasade im drozszy tym lepszy ? czy cos polecacie ? z góry dziekuje za pomoc
Opublikowano

Filtr oleju kup tylko i wylacznie oryginalny. Jest on odpowiednio przetestowany na rozpuszczanie w oleju. Wszelkiego rodzaju wynalazki i tansze zamienniki po prostu moga rozplywac sie przy okazji robiac spustoszenie w silniku.

Nie wiem czy filtr paliwa wewnatrz jest rowniez zbudowany na bazie papieru ale jezeli tak jest a ty chialbys aby twoje wtryskiwacze zyly jak najdluzej proponowalbym stosowanie rowniez oryginalnego filtra.

Koszty obydwu nie sa nie wiadomo jak wygorowane i chyba nie ma sensu stosowac zamiennikow.

Opublikowano
teraz to juz nie wiem co mam zrobic . Oryginalny tzn. jaki ??? dokladnie firma symbol itp . podawajcie takie rzeczy , bo jako nowy uzytkownik forum i bmw nie mam pojecia co zrobic, pojechac do ASO ? Z góry dziekuje za zrozumienie mojego problemu :)
Opublikowano
w tym aucie które posiadasz(e36 320 91r), nie sądze zeby cos zaszkodziło stosowanie produktów ze sklepu "filtron" tym samym miało pomóc stosowanie oryginalnych filtrów.
BMW 318i E30
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a ja slyszalem od mechanikow ze i Filtron ABfilter itd moga byc tylko najwazniejsze zeby je wymieniac wtedy kiedy powinny byc wymienione.. i kazdy nawet polski filtr sie sprawdzi tylko zeby wiadomo nie kosztowal 5 zl made in china itd.. A co do Knechta to prawda - to sa orginalne filtry..