Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 pkt. dla BMW - 8 miejsce Villeneuve'a. Lepszy rydz niż nic :mrgreen:

Pojedynek super, kto wie co by było, gdyby nie dostał kary za sesje kwalifikacyjną. Na pocieszenie Alonso nie zajął 1 miejsca. Szumi najwyżej na podium. :cool2:

Opublikowano
Każdy ma swoich faworytów. Jakoś bardziej mi odpowiada widok Ferarri na podium niż Renaulta. Chyba nie muszę się rozpisywać ile magii ma w sobie ta marka. Poza tym Alonso trochę ściemnił, przechodząc do McLarena. Szumi został w Ferarri, pomimo problemów teamu. To są takie moje rozterki i nie każdemu muszą się podobać. Tak wogóle, to najchętniej bym zobaczył BMW na podium. A gdyby to pierwsze miejsce przywiózł Robert Kubica, to byłbym w niebo wzięty :dance: :clap:
Opublikowano
Majowy ma rację - lepsze Ferrari na najwyzszym podium niż jekieś Renawoult :roll: . A Schumi nie nie jest jakimś jełopem tylko największym kierowcom w F1, mimo że i tak mu nie kibicuję, ale lepszy on niż Alonso. A z tego 1 punktu Villneuva to tak bym się nie cieszył, bo zdobył go dzięki awarii Ralfa Schumiego i Buttona. Ale lepsze to niż nic. :D .
E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sebikos, F1 to przecież głównie wyścig zespołw, technologii. Tak więc ten 1 pkt. jest tak samo ważny jak każdy inny :)
Opublikowano
Sebikos, F1 to przecież głównie wyścig zespołw, technologii. Tak więc ten 1 pkt. jest tak samo ważny jak każdy inny :)

Ależ oczywiście, masz racje, ja nie twierdzę że ten punkt nie jest ważny, ale bardziej bym się z niego cieszył gdyby wykonał wyczyn Rosberga (najmłodszego kierowcy w F1) , który startując z ostatniego miejsca dojechał na 7 m-cu przed Villeneuvem :clap: .

Opublikowano
I znowu beznadziejny start BMW w F1. Ciekawe czy brakuje im kasy czy dobrych inżynierów... Kierowców mają w miarę przyzwoitych.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

kasy im nie brakuje inzynierow tez nie :D

po pierwsze stratuja w F1 pierwszy sezon wczesniej dawali tylko silniki dlatego tez nie maja doswiadczenia i dobrej taktyki

w przyszlym sezonie pojdziem juz o wiele lepiej i to na 100%

a co do kierowcow to nie maja dobrych sa sredni sczezgolnie handfield czy jakos tak jego ciagle cos boli....

a silniki sa dobre bo przeciez jak williams bral od BMW te silniki to stawal pare razy na podium :8)

a teraz ma od cossworta i jest katastrofa....

moje modele
Opublikowano
Podobno po GP Canada możemy spodziewac się Roberta Kubicy na torze. Pożyjemy, zobaczymy, ja się nie mogę doczekać :roll2: :roll2: Obecni kierowcy BMW najlepsze lata mają już chyba za sobą, więc czas na Kubicomanie :cool2:
Opublikowano

Ja również mam wielką nadzieję (a na początku sezonu byłem pewny - troszku optymizm mnie opuścił), że Kubica występi w tym sezonie w którymś GP - jego szanse są coraz większe. dziwi mnie tylko że w Kanadzie ma zastąpić Villneuewa na jego ojczystym torze.

Co do przyszłych startów BMW-Sauber to prawdopodobnie Kubica w sezonie 2007 ma być drugim kierowcom po Hainfeldzie zamiast wspomianego kanadyjczyka (kończy mu się kontrakt), a dopiero wtedy zacznie się Kubicomania :dance:

Opublikowano
Ja również mam wielką nadzieję (a na początku sezonu byłem pewny - troszku optymizm mnie opuścił), że Kubica występi w tym sezonie w którymś GP - jego szanse są coraz większe. dziwi mnie tylko że w Kanadzie ma zastąpić Villneuewa na jego ojczystym torze.

Sebikos, Robert ma ewentualnie usiąść za sterami PO wyścigu w Kanadzie. Jak będzie naprawdę zobaczymy. Moim zdaniem do końca sezonu mógłby spokojnie pojeździć jako kierowca testowy, tym bardziej, że BMW Sauber nie posiada póki co jakiegoś super bolidu i z Ferrari i Renaultem nie ma się co ścigać ...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Forma wzwyżkowa. W GP Brytanii BMW zdobywa 3pkt. i co najważniejsze obydwa bolidy dojeżdżają na punktowanych pozycjach. Przepis na sukces :?: Dobre rady Roberta Kubicy i nowa strategia zaproponowana przez Polaka :!: Tak dalej :cool2: Tylko kiedy Robert pościga się na serio :?:

Apropos kwalifikacji, to numer niezły wykręcił Schumi. Ale kare dostał zdecydowanie zbyt surową.

Opublikowano
Apropos kwalifikacji, to numer niezły wykręcił Schumi. Ale kare dostał zdecydowanie zbyt surową.

A ja myślę że przesunięcie go w poprzednim wyścigu na ostatnią pozycję startową było w OK. Takie są przepisy a ten pan takie świńskie numery robi zawsze jak nie umie wygrać. Kiedyś za podobny numer odebrano mu tytuł mistrza.

Co do 7 i 8 miejsca w tym wyścigu... zawcze coś ale generalnie BMW jeszcze bardzo odstaje od 3 najlepszych teamów. Może w następnym sezonie...

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Na tym samym zakręcie już podczas wyścigu doszło do paru afer. To jest trudny punkt tego toru i było widać, że inni też mieli tam problemy - paru zawodników skończyło wyścig w tym miejscu.

BMW Sauber to młody zespół, wcześniej robili tylko silniki. A teraz, muszą opanować projektowanie karoseri, stworzyć własne ustawienia oraz wprowadzić jakąś taktykę. Moim zdaniem idzie im dobrze, oby tylko tak dalej. Renault też odrazu nie zdobyło mistrzostwa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Villeneuve zostań już lepiej w Kanadzie :hand: i daj szanse innym. Jak można tak spartaczyć cały wyścig i to przed swoją publiką:!: Na co czeka BMW :?: Kubica do bolidu :!: Bez powiewu świeżości ten team ugrzęźnie w miejscu.

A zapowiadało się tak ładnie. :cry2:

Opublikowano
Majowy a mozesz mi powiedziec co takiego wywinal Villneuve bo tyle co widzialem to byl bodajze na jakims bardzo dobrym miejscu teraz nie pamietam gdzie , ale musialem wyjsc i nie obejzalem wyscigu do konca ?? :(

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Opublikowano
Dokładnie. Całkiem nieźle mu szło, aż do pewnego momentu. Dostał ostrzeżenie od mechaników, żeby uważał na hamulce. Prawdopodobnie je przegrzał, więc kazali mu trochę odpuścić pary. W sumie na tyłku nikt mu nie siedział, to mógł zwolnić. Ale ten zrobił na odwrót. Hamulce na zakręcie zadziałały, ale za słabo. Zniosło go na zewnętrzną część toru, gdzie mało kto jeżdzi, tam był kurz i gotowe. Nie odpuścił hamulca, zblokowało mu koła i zaatakowała go banda. :mad2: A tak BMW miałoby chyba najwięcej punktów jak do tej pory z jednego wyścigu.
Opublikowano
Treningi mają niewiele wspólnego z wyścigiem, ale niech chłopak zdobywa doświadczenie. Najważniejsze jest teraz to żeby od przyszłego sezonu był chociaż drugim kierowcą BMW. Biorąc pod uwagę jego młody wiek ma wtedy szansę, że zainteresują się nim czołowe ekipy F1.