Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

mam pytanie do was, mianowicie chce kupic BMW M3 cabrio i chciałbym wiedziec jakie sa wasze opinie na temat tego auta?

pozdrawiam...

Opublikowano
no to napewno znajdziesz tutaj pełno opini...., z tego co wiem to na tym forum nikt nie ma M3 cabrio E46 a nawet E36 . Powiem ci coś od siebie jako posiadacz cabrio jeśli chcesz kupic to auto do lansu i korzystać z prawdziwych zalet cabrio to 2,5 jest motorem calkowicie wystarczającym , jeśli natomiast interesuje cie sportowa jazda to zapomnij o cabrio , do szaleństw tylko i wyłacznie Coupe :!: :!: :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
no to napewno znajdziesz tutaj pełno opini...., z tego co wiem to na tym forum nikt nie ma M3 cabrio E46 a nawet E36 . Powiem ci coś od siebie jako posiadacz cabrio jeśli chcesz kupic to auto do lansu i korzystać z prawdziwych zalet cabrio to 2,5 jest motorem calkowicie wystarczającym , jeśli natomiast interesuje cie sportowa jazda to zapomnij o cabrio , do szaleństw tylko i wyłacznie Coupe :!: :!: :!:

I tu sie mylisz. Gdybys spojrzal na strone glowna to bys wiedzial ze jest na forum m3 e46 cabrio ( jest opisane ), z tego co pamietam ktos dal zdjecia ze zlotu klubowiczow i byl na nim taki samochod.

A co do auta jezeli Cie stac na takie to kupuj :)

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano

I tu sie mylisz. Gdybys spojrzal na strone glowna to bys wiedzial ze jest na forum m3 e46 cabrio ( jest opisane ), z tego co pamietam ktos dal zdjecia ze zlotu klubowiczow i byl na nim taki samochod.

:)

no właśnie na forum a nie w klubie :!: :!: :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

M3 E46 to bardzo fajny samochod - najtanszy z samochodow dorownujacych osiagami samochodom takim jak np. Porsche 911.

Jedna wazna uwaga: przez pewien czas silniki M-power w E46 mialy wade, ktora byla usuwana na koszt BMW w ASO. Warto sprawdzic, czy egzemplarz, ktorym sie interesujesz, zostal poddany tej poprawce lub nie musial byc jej poddawany.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Świetne auto :cool2: Bardzo szybkie, a latem można dodatkowo powietrzyć łokieć :mrgreen: A tak na poważnie to mam sceptyczne podejście do kabrioletów, szczególnie gdy myślisz o jeździe po polskich drogach. Najgorzej jest w dużych miastach. Nie dość, że trzęsie budą od dziur, to jeszcze autobusy w korkach fundują komorę gazową. Jeżeli to będzie twoje trzecie auto, to luzik. Wtedy też warto wziąść pod uwagę Z3 M :cool2:
Opublikowano

E46 M3 cabrio dysponuje zdecydowanie slabszymi osiagami niz jego brat z blaszanym dachem. Oprocz tego ma zdecydowanie mniejsza sztywnosc nadwozia i co z tym sie wiaze gorzej trzyma sie na zakretach. W srodku jest rowniez zdecydowanie glosniej niz w coupe. Cena rowniez wypada na niekorzysc cabrio.

Niewatpliwa zaleta jest przestrzen ktora uzyskujesz po otwarciu dachu ;-)

Opublikowano
E46 M3 cabrio dysponuje zdecydowanie slabszymi osiagami niz jego brat z blaszanym dachem. Oprocz tego ma zdecydowanie mniejsza sztywnosc nadwozia i co z tym sie wiaze gorzej trzyma sie na zakretach. W srodku jest rowniez zdecydowanie glosniej niz w coupe. Cena rowniez wypada na niekorzysc cabrio.

dokladnie tak jak pisze Łukasz, wieksza masa , pogorszone osiągi, znacznie mniejsza sztywność, kołysanie po drodze przy wiekszych predkościach i na nierównościach, słabsze trzymanie na zakretach, jak już M3 to tylko w coupe , w cabrio jedynie do lasnu bo nie wykorzystamy tego nawet w 50 % jak w coupe, wiem z autopsji mialem coupe , teraz cabrio...

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

dokladnie tak jak pisze Łukasz, wieksza masa , pogorszone osiągi, znacznie mniejsza sztywność, kołysanie po drodze przy wiekszych predkościach i na nierównościach, słabsze trzymanie na zakretach, jak już M3 to tylko w coupe , w cabrio jedynie do lasnu bo nie wykorzystamy tego nawet w 50 % jak w coupe, wiem z autopsji mialem coupe , teraz cabrio...

teraz cabrio...

I to jakie :cool2: :wink:

Opublikowano

A co do auta jezeli Cie stac na takie to kupuj :)

Rafals jaki masz zawiaz w swojej maszynie???

bo gleba jest masakryczna :cool2: o ile to twoje bmw na tym obrazku :?:

Opublikowano
OT: Wynika z tego Ze firma BMW wypuszczając model M3 cabrio e46, wypyuściła bubla, może klub napisze oficjalny list, żeby go wycofano ze sprzedaży, skoro się giba, fatalnie przyspiesza jak na M3, jest głośny itp....
Opublikowano
OT: Wynika z tego Ze firma BMW wypuszczając model M3 cabrio e46, wypyuściła bubla, może klub napisze oficjalny list, żeby go wycofano ze sprzedaży, skoro się giba, fatalnie przyspiesza jak na M3, jest głośny itp....

oj Kocie , chybalubisz posty nabijać , albo nie masz pojęcia o motoryzacji, albo nie jeżdziłeś cabrioletami , ja jeżdziłem wieloma (m.in Corvette) M3 coupe to rasowy sportowy wóz, natomiast konstrukcja cabrio nie została stworzona docelów sportowych , jesli jesteś fanem spotrowej jazdy to nie powinieneś nawet patrzeć na cabrio , mimo że jest szybkie, ale tylko na prostej , może znajde gdziec na necie testy coupe/ cabrio na jakimś torze to zobaczysz różnice. JezdziłemE36 cabrio 328 jak i również E30 3,5 i wnioski moje jak i włascicieli są jednogłośne szpan tak, szaleństwo nie

Pamiętaj

Coupe=Sport

Cabrio=Lans

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

Przecież się droczę:) Lans, lansem, ja po prostu lubie, notabene, jeździ po Wawie fajne Ferrari Cabrio, a wczoraj widziałem program o Lamborgini Targa - Cabrio.:) Nie można mówić że się M3 cabrio jest be a 328 cacy:) Zresztą weź pod uwagę że są to subiektywne wrażenia..

Pozdrawiam...

P.S.: Co miales mna mysli nabijać posty? Powiedziałes to tak jakby z tego byly jakies korzysci. Ja nie rozumie mco to znaczy nabijać posty.

Opublikowano
z tym nabijaniem to było takie troche z przymrużeniem , więc LUZ ;)

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!