Skocz do zawartości

[E46 320D 136KM] ulewanie oleju spod sruby pokrywy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

od kilku tygodni zauważyłem pewną osobliwość w mojej e46. Mianowicie, kiedy zajrzę pod maskę, widzę, że ulewa mi się olej spod lewej śruby trzymającej pokrywę wygłuszającą (z góry przepraszam za niefachową nomenklaturę)

Czy to jest normalne? Zauważyłem to dopiero teraz (auto mam ponad 3 lata), ale jestem laikiem i, być może, martwię się czymś zupełnie normalnym.

Poniżej foto, na którym widać skąd leje się olej (tu juz po zdjęciu pokrywy).

Dodam, że poziom oleju u mnie jest minimalnie ponad podziałkę - czy jest możliwe, aby to był mechanizm reagujący na nadmiar oleju :?: :?: :?:

http://s27.postimg.org/c9psigx73/E46.jpg

Opublikowano
Miałem to samo pewnie ktoś przed tobą już tam majstrował i przekręcił ta śrube tak że wyszła na wylot ja swoją zakleiłem żywicą i ją wkręciłem na razie mam spokój
Opublikowano
czy ktoś jest w stanie powiedzieć skąd bierze się ta usterka? Jak wcześniej pisałem - auto mam ok 3 lata, a dopiero teraz zauważyłem ulewanie...
Opublikowano
czy ktoś jest w stanie powiedzieć skąd bierze się ta usterka? Jak wcześniej pisałem - auto mam ok 3 lata, a dopiero teraz zauważyłem ulewanie...

nic nie jest wieczne.

Samochód 99 roku, jak tylko masz jedną dziurkę, to nie tak zle :cool2:

Opublikowano
Przez 3 lata nie robiłes nic przy silniku?

haha, robilem, ale nigdy tego nie zauwazylem.

Dlatego staram sie wywnioskowac czy mozliwe jest, zeby to sie po prostu samo z siebie pojawilo.