Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako ze zmieniam zderzak w swoim e90 postanowiłem doposażyć w swiatla przeciwmgłowe przód, trochę odszukałem forum i jedyne co się dowiedziałem ze jest to w miarę proste. Tylko dokładnie co i jak, ma ktoś jakieś wskazówki? Mam zwykły xenon jeżeli to potrzebne komuś.

Opublikowano
A to wychodziły wersje z ksenonem i bez przeciwmgielnych? :shock: Takich cudów jeszcze nie widziałem.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Mam auto od nowości i nie mam przeciwmgielnych z przodu. Auto mam z 2005r.
Opublikowano

Potwierdzam!

Przecież takie światła nic nie dają - trochę to pic na wodę ;)
Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Światła przeciwmgłowe służą nie tylko do oświetlania drogi ale również podczas gęstej mgły do zauważenia samochodu z z naprzeciwka, który ich używa:-) przeciwmgłowe światła świecą lekko do góry dlatego kierowca z naprzeciwka szybciej dostrzeże te światła niż mijania :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W trakcie mgły jak jedziesz 20 km/h to nie jest to dużo :)

Dopiero wtedy jak już jest mgła o bardzo dużej gęstości zaczynają te światła pomagać w przeciwnym wypadku jest to jednak pic na wodę - tylne światła ok chociaż szkoda, że tak często nadużywane...

Opublikowano
Kolega w seacie mi pokazywał jak u niego działają i byłem pod wrażeniem, oświetlają cała okolice drogi oraz sama drogę bardzo dobrze i jasno na jakieś 15m w przod
Opublikowano
Zmieniam zderzak na M pakiet i chce jednocześnie kupić halogeny, lepiej tez z nimi auto wyglada
Opublikowano

Według mnie też nic nie dają i tylko ładnie wyglądają jak się zapalają z ringami przy otwarciu samochodu. Nie mniej uważam, że 1 sekunda to dużo podczas jazdy - nawet przy 20km/h we mgle.

Podam przykład: Przy widoczności około 80m we mgle, jedzie się bezpiecznie jakieś 40-50km/h (przyjmujemy, że 40). Więc jeśli jedziemy 40 to w sekundę pokonujemy 11 metrów. Czyli prawie 3 długości samochodu. Nadal Szozdul uważasz, że to mało? :wink:

To przy przeszkodzie, która się nie rusza bo jak ktoś jedzie z na przeciwka też 40km/h to w sekundę zbliżycie się do siebie o 22m :wink:

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Mniejsza o te 1s. Nadal nie wiem jak to doposażyć czy jakaś wiązkę wgl będę potrzebować czy wszystko jest tylko ze nie mam podpiętego
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Lampy, wiązka kabli i włącznik ale nie jestem pewny czy nie będziesz potrzebował innego modułu świateł ale raczej tak.

Mi przeciwmgielne się przydają, ładnie rozświetlają jak otwieram samochód :norty:

PS.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=63_0936&hg=63&fg=95&lang=pl

A tu moduły

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=61_2094&hg=61&fg=25&hl=12&lang=pl

Edytowane przez speed1211

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak juz jestesmy w temacie powitalnych, po piatym razie pod rzad juz sie nie wlaczaja. tez tak macie?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiedz pewnie jest to zalezne od stanu naladowania bateri. Po zgaszeniu mialem 12,6 ale po "powitalnej zabawie" juz nie sprawdzalem.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano