Skocz do zawartości

[523i] rosnaca temp na postoju vol 2.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wypadałoby otworzyć maskę :wink: u mnie wystarczyło odkręcić osłonę chłodnicy i miałem dojście, żeby odkręcić 3 śrubki trzymające łopatki. Potem odkręcenie śruby trzymającej wisko.. Tylko w twoim przypadku może jednak być tam sporo mniej miejsca. Może być problem ruszyć śrubę trzymającą wisko ale tutaj nic ci nie doradzę, nie wiem czy wd-40 coś pomoże, u mnie uderzając w klucz ręką ruszyło z miejsca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dobra mam wisko teraz pytanko jak to wymienic ?

:search: ..."na tapczanie siedzi leń"... :search:

Opublikowano
dobra panowie wisko zmienione zauwazylem roznice gdy sciagnelem stare wisko przy starym sroba kreci sie z oporem i po chwili obkreca sie lekko a w nowym chodzi ciagle ciezko po zamontowaniu zauwazylem jeszcze na nie dogrzanym silniku ze wiatrak owiele szybciej kreci sie niz wczesniej mam nadzieje ze bedzie dobrze dzis bede testowac :lol:
Opublikowano
ja u siebie musze myslec tez o zmianie bo u mnie zapina na max 2gi bieg, nie wiem ile ich jest ale zimny to kreci lekko a rozgrzany niewiele szybciej tez paluchem zatrzymam bo mam grube palce ;) żadnej wichury pod maską jeszcze mi nigdy nie zrobiło. nie działa mi tez wiatrak klimatyzacji i mimo wszystko w upale w korku, gdzie wczoraj pokazywało mi 28stopni test 7 pokazywał mi 102stopnie, max 103 przez chwile. przy normalnych pogodach czy w trasie mam 95-97stopni teraz, dlugo sie z temperatura meczylem, ale nowa pompa wody, chłodnica, termostat, i dobre odpowietrzenie i jest git,. zrobie teraz wentylator klimatyzacji bo podobno nei zbija cisnienia klimy gdy nei dziala i spokojnei bedzie w korku pozniej 100stopni
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
mam auto juz 3 lata i odkad kupilem wentylator nie dzialal a klima smiga bez zarzutu cały czas do dzis, ale czytalem ze wentylator zbija cisnienie w klimie wiec moze ja rozszczelnić gdy sie dlugo z nia jedzie, 2 tala temu pracowala 10h non stop i nic sie nie stalo, niemniej jednak wezme sie za to dla samgo siebie wkrótce
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
na postoju sprężarka klimy dostaje po pupie, jak nie działa wiatrak klimy. Klima też jest wtedy mniej wydajna. W czasie jazdy wiatrak nie jest potrzebny.
Opublikowano
No to panowie powiem tak dziś pierwszy raz uslyszalem podmuch z pod maski po wymianie wiska , chwilowy ale był dwa razy, mam nadzieje ze będzie juz wszystko ok :P
Opublikowano
ja u siebie musze myslec tez o zmianie bo u mnie zapina na max 2gi bieg, nie wiem ile ich jest ale zimny to kreci lekko a rozgrzany niewiele szybciej tez paluchem zatrzymam bo mam grube palce ;) żadnej wichury pod maską jeszcze mi nigdy nie zrobiło. nie działa mi tez wiatrak klimatyzacji i mimo wszystko w upale w korku, gdzie wczoraj pokazywało mi 28stopni test 7 pokazywał mi 102stopnie, max 103 przez chwile. przy normalnych pogodach czy w trasie mam 95-97stopni teraz, dlugo sie z temperatura meczylem, ale nowa pompa wody, chłodnica, termostat, i dobre odpowietrzenie i jest git,. zrobie teraz wentylator klimatyzacji bo podobno nei zbija cisnienia klimy gdy nei dziala i spokojnei bedzie w korku pozniej 100stopni

To co ja miałem czytaj moje posty

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy wisko kupiłeś?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy wisko kupiłeś?

Behr

:cool2: