Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... no tak ECO .... nie zdziwie sie jak zobacze X5/X6 R4 benzynka 245KM po lifcie.
  • Odpowiedzi 344
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za kilka lat samochody beda same jezdzily (sam nie moge sie tego doczekac). Wtedy wystarczy 100KM w siodemce.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odbiór planowany druga polowa maja, produkcja rusza w kwietniu dla klienta indywidualnego . Mój kolega był na premierze XC90 w pl i powiedział ze niezłą robotę zrobili. Owszem nie jest to macan ale jakość wykończenia jest bardzo wysoka. Ciekawy jestem czy w prowadzeniu dorówna w 70% do X5 ale to zobaczymy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A mi trochę szkoda X5 jak juz przetestuje XC90 to dam znać. ..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz racje ze to za dużo. mi wyszło 327( niektóre opcje są jeszcze lniedostępne lepsza skóra i tzw. Masaż siedzeń ) ale dostałem 25tys. Zł rabatu.... zastanawiam się nad dodaniem opcji systemu Bang and Olsen oczywiście w pakiecie i z 5%rabatem wyjdzie kolo 9 tys. Zl
Opublikowano
Masz racje ze to za dużo. mi wyszło 327( niektóre opcje są jeszcze lniedostępne lepsza skóra i tzw. Masaż siedzeń ) ale dostałem 25tys. Zł rabatu.... zastanawiam się nad dodaniem opcji systemu Bang and Olsen oczywiście w pakiecie i z 5%rabatem wyjdzie kolo 9 tys. Zl

Bang Olufsena polecam serdecznie :) słyszałem w F06 i "miażdży suty"

http://www.bimmerdiag.pl/ - WROCŁAW, LEGNICA, LUBIN dolnośląskie http://www.facebook.com/bimmerdiag/
Opublikowano

Nie chcę nic mówić, ale lekko porażka z rabatem, 7,5% przy sporej ilości dodatkowych to słabo. Jakie bierzesz finansowanie? W BMW nie miałeś dodatkowego rabatu z racji M3? Póki nie obejrzę Volvo to nie uwierzę, a na pewno 300k bym nie położył w ciemno za nie. A co do auta dla dużej rodziny to brałbym chyba Viano :mrgreen: , tylko że zapomnieli 3-litrowego diesla wsadzić. Generalnie auto bardzo mi się podoba. Ale ogólnie to nie wiem czy bym nie myślał na Twoim miejscu np. o Range Roverze :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od BMW od różnych dilerów otrzymałem max 7.5 % jeśli się powiedziało ze Volvo więcej daje to idź pan do Volvo i było koniec dyskusji.

Wszystko opisywałem wcześniej w tym poście. co do Range R. to że ładnie wygląda to wszystko. Wybierałem pomiędzy BMW X5 3.0d Merccem i Volvo wyszło tylko na polu boju BMW z 2014r. I nowe XC90 jak to ładnie ujęte kupione w ciemno. Fajne będzie jak w tym temacie można nie tylko porównać BMW i Volvo jak toś ma jakieś doświadczenie niech pisze.....

Opublikowano
Mialem podobny zgryz. MLa dzieli przepasc w stosunku doX5. XC90 wychodzilo z 40k taniej od Xa, ale to ze pozostaki przy 4cylindrowym silniku uwazam za najwieksza porazke w tym modelu. Gdyby podobnie skonfigurowac x5 25d to cenowo wyszloby niewiele drozej od XC90. Range nawet Sport ma ceny wyrwane z innej bajki nieco....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jestem ciekaw nowego Audi Q7, myślę, że cenowo nie będzie wiele odbiegał od Volvo, a silniki 6 cylindrowe chyba w standardzie
Opublikowano

To jak wygląda nowe Q7 to jest jakaś porażka...

Volvo czy x5 są dużo ładniejsze więc ja bym w ogóle nie brał Q7 pod uwagę choć by było wyraźnie tańsze ;)

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Od BMW od różnych dilerów otrzymałem max 7.5 % jeśli się powiedziało ze Volvo więcej daje to idź pan do Volvo i było koniec dyskusji.

Wszystko opisywałem wcześniej w tym poście. co do Range R. to że ładnie wygląda to wszystko. Wybierałem pomiędzy BMW X5 3.0d Merccem i Volvo wyszło tylko na polu boju BMW z 2014r. I nowe XC90 jak to ładnie ujęte kupione w ciemno. Fajne będzie jak w tym temacie można nie tylko porównać BMW i Volvo jak toś ma jakieś doświadczenie niech pisze.....

Haha cała prawda. Mi dealer powiedział że on cenowo z Volvo nie będzie konkurował bo oni są premium a Volvo nie i nawet często przegrywają z Volvo, ale cenami i tak nie będą się do nich zniżać :D

Fakt że bierzesz XC90 w ciemno podziwiam, na prawdę. Sam sobie powiedziałem że nie będę kupował auta które jest rok w produkcji, już mi się znudziło bycie królikiem doświadcalnym

Opublikowano
Po tym co pisza o XC90 to bylbym spokojny o taki wybor;)

no właśnie wszyscy pieją zachwyty nad autem, żadnych wad. Wychodzi na to że auto ędzie ideałem. I niech tak będzie, może i sam je kupię. Ale najpierw chcę sam to sprawdzić, no i poczekam z 2 lata zobaczymy jak nowe silniki dwulitrowe Volvo będą wytrzymywać w tym aucie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

... ludzie pieja z zachwytu bo poprzedni model XC90 byl na rynku 12 lat to jak przeskok z E53 na F15.... poczekamy zobaczymy opiszemy :)

Nowe Audi z zewnatrz ochyda ale srodek :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pierwszą wadą nowego XC90 jest laggujące zegary- obrotomierz i prędkościomierz przy mocniejszym przyspieszaniu przeskakują. Czy posiadacze F15 z taką opcją też mają z tym problem?

XC90 na pewno będzie przestronniejsze od X5, środkowy rząd to 3 fotele z niezależną regulacją a nie kanapa. No i do każdej wersji XC90 można zamówić wersję 7-miejscową, natomiast w X5 do M-paku nie ma takiej opcji :mad2:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
W Auto Świecie z wczoraj jest pierwsza jazda nowym XC90 ...
"Albo GRUBO albo WCALE"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na gazeta.pl też jest ale taki bez ikry test że czekam na autogalerię albo Zachara ;)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Pierwszą wadą nowego XC90 jest laggujące zegary- obrotomierz i prędkościomierz przy mocniejszym przyspieszaniu przeskakują. Czy posiadacze F15 z taką opcją też mają z tym problem?

Jak mocno przyspieszasz to nie ma czasu patrzec na zegary :mrgreen:

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • 2 tygodnie później...