Skocz do zawartości

e61 - Zmiana pozycji lusterka zewnętrznego przy cofaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmiana pozycji lusterka zewnętrznego przy cofaniu - czy można to tylko zakodować czy muszę coś wymieniać ewentualnie dodać jakiś moduł?

Przyznam, że jest to wkurzające kiedy brakuje takiej banalnej rzeczy:/

Opublikowano
Na początek sprawdź w panelu ustawień lusterek czy masz przełącznik ustawiony na prawą stronę, bo tylko wtedy lusterko obniża się automatycznie przy biegu wstecznym. :wink:
Opublikowano
To to wiem ;) miałem tak w e39;) Nie chce mi się iść na parking aby to sprawdzić ponownie ale wcześniej nic się nie działo kiedy wrzucałem Rke. :cry:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz mieć pamięć foteli,lusterek,kierownicy wtedy będzie to działać.
Opublikowano

mam to i nie korzystam...... Serio nie wyczuwacie samochodu podczas parkowania ?

a mówią że.... kierowca i auto to jedność :8)

Edit: błąd ort.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam profil opony 30,wiec jak parkuje to musze uważać na krawężnik żeby felgi nie pocharatać :nienie:

Funkcja bardzo przydatna jak dla mnie.

Opublikowano
Ja mam profil opony 30,wiec jak parkuje to musze uważać na krawężnik żeby felgi nie pocharatać :nienie:

Funkcja bardzo przydatna jak dla mnie.

Dokładnie :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz mieć pamięć foteli,lusterek,kierownicy wtedy będzie to działać.

Nie musi mieć, a przynajmniej u mnie działa bez pamięci foteli ale pamiętam, że w E46 aby lusterko się obniżało musiały być fotele z pamięcią.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Działa we wszystkich modelach od 09/2005 w połączeniu z opcją wyposażenia SA430 bez elektrycznych siedzeń lub pamięci fotela.

Tak przynajmniej jest to opisane na niemieckim forum w którym znalazłem ten opis. Sam nie mam tej opcji wyposażenia wiedz nie mogę sprawdzić.

Moduł KGM

ASP_BORDSTEIN aktiv

ASP_Beiklappen aktiv

PS. Wiedziałem że już o tym czytałem na naszym forum :D

viewtopic.php?f=70&t=212866&hilit=lusterka&start=15

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Jako, że nie jeżdżę codziennie (3-4 w miesiącu długie trasy) - mam blisko do pracy - dopiero jutro mam zamiar to sprawdzić ;)

Oby to działało lub dało się zakodować ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A masz elektrycznie składane lusterka?

Jeszcze gdzieś wyczytałem że można włączyć tą funkcję mając Lichtpaket. Będzie się trzeba wpiac i to sprawdzić :D

Edytowane przez speed1211

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Nie mam SA430 więc pewnie nic z tego.

Składanych również nie mam, w e39 nie miałem składanych a lusterko się ustawiało ku dołowi ;)

Opublikowano (edytowane)
lusterko które mi się opuszczało przy cofaniu wyłączyłem dawno od razu wzrosła prędkośc cofania przy tych klapniętych lusterkach tylko słuchałem aż w coś walnę zbędna bzdura jak dla mnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Edytowane przez dziubas
Opublikowano

Też mam,nie korzystam nigdy.

PDC robi robotę a krawężniki wysokie omijam szerokim łukiem,mam zakodowane w łepetynie:nie podjeżdżaj,nie wjeżdżaj na wysokie krawężniki.

Ale gusta są różne więc nikogo nie krytykuję... :worried:

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przed chwilą doposazylem samochód w $430 i odpisałem

W Module KGM

ASP_BORDSTEIN aktiv

Przełącznik lusterek w lewo, wsteczny i lusterko prawe automatycznie się obniża :mrgreen:

Kolega nie miał oświetlenia pod lusterkami i mu nie zalapalo ale wpadliśmy na pomysł żeby doposazyc pakiet oświetlenia. Zobaczymy, może zadziała, dam znać.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!