Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich fanow BMW,

jest to moj pierwszy post na tym forum, takze w razie czego prosze 'nie bic' :-)

upatrzylem fajne alufelgi wraz z oponami w dobrej cenie o danych wymiarach:

Front 225/45/18 91Y, Rear 255/40/18 95Y

Front alloy wheels: 18x8" ET34 - Wheel part number: BMW 36117845880

Rear alloy wheels: 18x8.5" ET47 - Wheel part number: BMW 36117845881

Sprzedawca zarzeka sie,ze beda idealnie pasowaly do mojego e90. Jednak wg producenta oraz informacji, ktore znalazlem na forum, nie beda kompatybilne. Wg producenta powinny byc 225/40/18 et34 przod i 255/35/18 et37 tyl.

Co wy, drodzy forumowicze na to? Czy obejdzie sie bez dystansow?

Opublikowano (edytowane)

Przód wejdzie na pewno, z tyłem ciężko chociaż nie wiem czy będzie obcierać. Nawet jeśli tył by nie obcierał to będzie to źle wyglądało - koła będą bardzo schowane do środka (standardowo w E90 przed liftem tylne koła są schowane do środka, a te o których piszesz są schowane jeszcze bardziej o 13mm sztuka!). Przy takim zestawie dystans 20mm na tył to minimum, przód niby ok ale żeby ładnie wyglądało to też by się przydało z 10mm.

Ja bym odpuścił.

***edit***

Teraz zauważyłem, że to jeszcze profil 45 a powinien być 40. Odpuściłbym podwójnie

Edytowane przez bbrys
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

Dokładnie nie taki profil i Et celuj 30 aby z tyłu trochę wyszły a przód będzie prawie idealnie .

Szukaj felg od Z4 mają ET 30 co pasuje do e 90 i poprawia wygląd auta bez dodatkowych dystansów .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
dzieki za odpowiedzi ;) sprzedawca i tak wie swoje, twierdzi ze na forum nie maja racji, a on jest specjalista od bmw audi i vw :D znalazlem juz model 193m, ktory idealnie pasuje parametrami
Opublikowano

Cześć,

posiadam fajne felgi 17' (oryginalne BMW) do E90, na felgach opony po jednym sezonie.

Jeśli byłbyś zainteresowany, podaj @ to wyślę Ci zdjęcia.