Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako,że nie znalazłem drugiego takiego tematu postanowiłem załozyć nowy..

Otóz nie jest to od dziś...lecz po mału mnie to denerwuje.. ruszając autem słychać z kratek nawiewu takie szur..szur..szur... im szybciej tym szybciej to słychac... pokazałem mechanikowi to i nie wiedział od czego..nie zawsze to wsystępuje...i jadąc sobie 20km/h zaciągnąłem reczny.... i pusciłem a tu SZUR SZUR głośno dopiero po paru km ustało.... dodam ręczny trzyma idealnie...mechanik sprawdzał okładziny i były okej..

co to może być? do głowy przychodzi mi tylko

-jak wulkanizator wymieniał opony i ściągał koła to wiadomo nie raz nie chce zejść to biorą z buta lekko w koło i koło przekrzywi się w stronę wnęki auta i mogła zostać skrzywiona ta osłona tarczy..ale co ona miala by do tego,że jak nacisnę reczny to jest głośniej... znaczy jak nacisnę reczny to nic..ale jak go puszczę to wtedy jest to SZUR SZUR

- mechanizm w ręcznym który rozwiera szczęki... może być tak..ze zaciągnie się reczny..i on nie wraca spowrotem...

bo dodam do póki ręcznego nie zaciagnie się jest prawie,że okej..nie raz sie pojawi tylko to

Opublikowano

Pompa wspomagania nie chciała wyć sama i zaprosiła do duetu ręczny. Teraz razem robią szuru szuru szuru buuru buuru buuru.

Nie martw się Staszku, przełożysz kierownicę na prawą stronę to przestanie wyć. W Anglii inny klimat teraz, nie zapomnij tylko linki lewej zamieć z prawą przed wyjazdem ;)

Opublikowano

Zaciagnij reczny na kilka kilometrow

Ale najlepiej to zacznij nabijac kilometry bo od stania przybywa wiecej problemow ehehe

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Zaciagnij reczny na kilka kilometrow

Ale najlepiej to zacznij nabijac kilometry bo od stania przybywa wiecej problemow ehehe

znaczy auto już na chodzie :D 3 dni temu od blacharza wróciło i wszystko na tip top szczeliny(nawet maskę spasował tak,ze od zakupu odstawała w rogu a on ustawił tak,że szok :norty: ) zderzak itp plus maskę wyciągnał no nic kompletnie nie widać :norty: jedynie po niedzieli klimę jadę nabić+oszuszacz Valeo nowy załozyć i tyle

a z tym ręcznym to serio mówisz??? na kilka km zaciągnąc i jechac?? nie zrobią się tarcze jak ogień albo coś w tym stylu?

Opublikowano
Przynajniej Stanley nauczył się poprawnie tytułować tematy:) Nauka w las nie idzie:)

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

a pomyśl logicznie co możesz zrobic ?

skoro wydumałeś ze dzwiek jest od ręcznego to go przypiłuj trochę ;p moze uleczy

Opublikowano

Ok dzięki panowie :cool2:

przeczytałem sam naprawiam i pisze jadąc 40km/h zaciągnąc ręczny delikatnie aż wyczujemy,że auto lekko hamuje..wtedy podciągnąc ręczny o 1 ząbek i przejechać 400m..następnie zwolnic ręczny ostudzic tarcze

Opublikowano
koniecznie ostudzić wiadrem wody hehe

Opublikowano

:mrgreen:

a spytam jeszcze ... bo tego akurat nie robiłęm nigdy a nie chce mi sie na mechanika czekać(już mi popsikał zaciski hamulcowe czymś takim jak brokat :mad2: ) to potem z aluflegi nie idzie tego domyć tak pyli... bo kazałem mu rozruszać tłoczki itp jak auto tyle stało i popsikał coś tam...

pytanie mam takie czy demontując tylny zacisk hamulcowy(blaszka+dwie śruby imbus) trzeba tłoczek wcisnąć by go załozyć czy to jest zbędne?

Opublikowano

ok poradziłem sobie

wyczyściłem co z grubsza zacisk szcotką druciana+jarzmo+tą blaszkę od klocków i trochę poodginałem osłonę tarczy do tyłu i wydaje się być lepiej...zaciągnałem reczny i zrobilem tak z 300m i takie delikatnie szur szur było tylko

Opublikowano
Witam jadąc dzisiaj i zaciągając hamulec ręczny od nowa te szumy... i tak przez 15km aż potem ustało..ale co lepsze...jadę i słucham co tak szumi i złapałem za ręczny i tak ciut go ruszyłem do góry(kontrolka itp nic się nie świeciło)bo nawet hamowania nie było tylko go minimalnie podniosłem jednym palcem i 0 szumów..a wystarczyło połozć znów i już szumy...znów minimalnie podnieść szumów brak....
Opublikowano
Jest ktoś w stanie nakierować chociaż mnie co to może być? skoro jadąc.. powoli...szłyszę takie szur szur... a jak rusze ręczny no na prawdę ciut jak by złapać najmniejszym palcem i minimalnie do góry ruszyć(tak,że się kontrolka ani nic nie zaświeci) kompletnie delikatnie i koniec szurania.... to jest tak na prawdę może z 3mm podniesione do góry... i jak opuszcze to od nowa szur szur...
Opublikowano
Jest ktoś w stanie nakierować chociaż mnie co to może być? skoro jadąc.. powoli...szłyszę takie szur szur... a jak rusze ręczny no na prawdę ciut jak by złapać najmniejszym palcem i minimalnie do góry ruszyć(tak,że się kontrolka ani nic nie zaświeci) kompletnie delikatnie i koniec szurania.... to jest tak na prawdę może z 3mm podniesione do góry... i jak opuszcze to od nowa szur szur...

Do sprawdzenia mocowanie szczek recznego. Podpowiem ze szczeki zamocowane sa do blachy ktora wyginales (oslona tarczy) za pomoca kolkow. Czesto oslona tarczy w tych miejscach jest skorodowana i kolki nie trzymaja

Opublikowano
Szczeki ok ,ale dalej mi cos szura ,szur szur szur jak tylko jeden zabek zaciagne to szur szur a jak opuszcze to wszystko cisza w kabinie moze ktos pomoze co to moze byc auto niejezdzone rok bo w sarne uderzylem i z majstrem nie moglismy zlozyc przez rok , ale zderzak mpakiet jest teraz chociaz i kosmetyki z aso2x wiec o tyle dobrze ... ale co z tym hamulcem ?