Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Nie wiem czy dobrze zamieszczam w dziale

Problem z systemem start stop od jakiegoś czasu przestał działać aku jest nowe wymieniony przed sezonem letnim

Druga sprawa dotyczy od wczoraj po wyłączeniu świateł mijania ksenon + ring i zamknieciu auta i ponownym otwarciu z pilota drzwi nie uruchamiają się światła pozycyjne

Czy ktoś zna przyczynę tych usterek. :cry:

Opublikowano

Auto kupiłem z salonu BMW w Niemczech 100% bez przygód kosztował mnie cenę powyżej rynkowej kupiłem go z ważnym tifem do końca 2016 Auto mam od roku

z pełną historią auta rachunkami itp

Opublikowano

Prawdopodobnie ze światłami to historia leży po stronie mojej żony bo grzebała w profilu osobistym komp. Ja mam instrukcję obsługi niemiecką ale brakuje w niej funkcji, które mam

Może ktoś wie jak to ustawić na nowo czy ewentualnie odłączyć aku?

Opublikowano
A moze wlacznik swiatel jest na pozycji zero? Ringi sie roswietlaja, jak wlacznik jest na pozycji auto lub na pozycji wlaczonych swiatel.
Opublikowano

jest włączone na pozycji świateł mijania

Zastanawiam się czy system start stop nie leży po stronie aku. Ponieważ przez ostatnie 2 miesiące auto robi dziennie około 10 km

stało się to po tygodniowej przerwie w jeździe dwa miesiące temu

A generalnie auto zrobiło przez 2 miesiące może z 600 kilometrów i teraz te światła.

Dwa dni temu słuchałem radio przy wyłączonym silniku i po minucie zapalił mi się akumulator na czerwono na panelu komunikatów deski zegarów

Opublikowano
Mistrzu Akumulator do wymiany.... sprawdź jakie masz ładowanie na włączonym i wyłączonym silniku i czy działa ci podgrzewanie tylnej szyby jeśli nie to napewno akumulator, pamiętaj że nowy akumulator musi mieć funkcje start stop i trzeba go zalogować po wymianie. bo wtedy mogą nie działać ci rożne funkcje np: star stop lub światła powitalne. ja kupiłem warte http://www.xn--akumulatory-krakw-vyb.pl/p86,varta-start-stop-plus-80ah-800a.html i wszystkie problemy znikły... powrócił start stop, światła powitalne, podgrzewanie tylnej szyby, słuchanie radio na postoju, oraz odzyskiwanie ciepła z silnika na postoju czyli ten przycisk po prawej stronie na klimie...

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano
BMW :cool2: :norty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Światła pozycyjne powinny zaświecić się jeżeli przęłącznik świateł jest ustawiony przed zamknięciem auta w pozycji "A"
Opublikowano
Podłączę się do tematu odnośnie start-stop. Mój poprzedni aku był na tyle słaby, że nie działał start-stop, ogrzewanie tylnej szyby etc. Wczoraj zakupiłem nowy akumulator AGM, zrobione kodowanie i wszystkie funkcje życiowe wróciły oprócz start-stop. Co może być przyczyną?
Opublikowano
temperatura musi być powyżej 3+C ;-)

Opublikowano
U mnie z kolei nie ma problemów z niczym poza start-stop, ani razu nie zadziałał od dwóch lat. Aku ma normalne wartości, :roll:
Opublikowano
może IBS do wymiany ( inteligentna klema)?