Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pozwolę sobie zacytować odpowiedź właściciela pewnego samochodu do którego wysłałem z otomoto.pl zapytanie "co jest do zrobienia w tym aucie?"

Witam autko jest sprawne na chodzie. Do zrobienia sa przy nim tlumiki i sprezarka. Pali na dotyk. Pozdrawiam.

Co to może znaczyć? Ile to będzie na PLN?

Dodam że chodzi o samochód widoczny tutaj:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1101319

Pozdrawiam serdecznie,

Foxtrot

Opublikowano

tłumiki albo trzeba będzie pospawać bo są niewielkie dziury lub wymienić.

Sprężarak mozy być od klimy, ale nie ma tam nic wspomniane że jest klimatyzacja, więc raczej chodzi o turbo-sprężarke. Tylko nie wiem czy gościu pisząc sprężarka miał na wyśli całą turbo-sprężarke czy tylko sprężarkę która odpowiada za sprężanie i tłoczenie powietrza do silnika.

Powiedz gościowi żeby sprecyzował Bo regeneracja turbo-sprężarki troche będzie kosztować. Jeśli chodzi o tłumiki to nie wiem ile kosztuja do E28 z silnikiem M21 i czy są jakieś zamienniki

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl

Opublikowano

Rzecz jasna ze jesli sprezarka a samochod jest z silnikiem 2,4 to chodzi o turbo prezarke . Regeneracja z tego co slyszalem mniej oplacalna niz kupno uzywanej. Ale dla upewnienia dowiedz sie jeszcze dokladniej o ktora sprezarke mu chodzi.

p.s : zanim ja kupisz znajdz gdzies sprezarke w milej cenie oczywiscie nie kupujac jej ale zebys wiedzial ze jest juz i czeka wtedy bedziesz wiedzial ile wyniesie cie koszt naprawy doliczysz do tego robocizne jesli sam nie umiesz albo nie chcesz sie z tym grzebac.

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano

Wymiana turbiny to naprawdę nic trudnego. :wink: jak masz troszkę umiejętności to sobie poradzisz :wink: Większy problem sprawi Ci znalezienie dobrej używki :?

Ja natomiast bym sobie odpuścił ten samochód bo jest nieźle zjechany :|

Opublikowano (edytowane)

Dexter, Rekin, Bartek - dzięki za info. Dopytałem się i oto odpowiedź:

witam tlumiki sa do wymiany i sprezarka na kolektorze wylotowym do sprezania powietrza jest do naprawy, a dokladniej sa do zrobienia panewki

Co do zjechania, przeczytałem że żywotność silnika w tych dieslach, a ściśle głowicy, wynosi ok. 300 000. W ogłoszeniu jest 280 000. Urok tego samochodu to czarny lakier i czarna skóra :)

Edytowane przez Foxtrot
Opublikowano
zjechany czyli twojim zdaniem co ?? bo nie kumam

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

Opublikowano
zjechany czyli twojim zdaniem co ?? bo nie kumam

Jeżeli mnie pytasz to to juz Ci mówie:

samochód uderzony z przodu malowany z boku ogólnie zapuszczony i zaniedbany a padnięta turbina nie wruży nic dobrego dla silnika :?

Takie jest moje zdanie :) Jeżeli chodzi o kupno diesla to byłbym bardzo ostrożny :wink:

Opublikowano

A jeśli jest to jeszcze turbo diesel to tym bardziej trzeba być ostrożnym

Regeneracja turbiny jakiś 1000zł

remont głowicy - całkiem sporo, biorąc pod uwagę że to 6 cylidrowiec

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl

Opublikowano
Moim zdaniem nie jest zapuszczony ale to juz kwestia gustu. zapuszczona jest moja ale kupilem za cene okazyjna . Co do turbiny to fakt ze trzeba uwazac ale co do tego zezapuszczona to wszystko mozna zrobic pozatym nie wiem po ile teraz chodza te modele ale wydaje mi sie ze nie ma co usilnie wybrzydzac bo wiadomo ze to autko ma juz swoje lata i ma pewne prawa a zapuszczenia mozna sie dopatrzec praktycznie w kazdym samochodzie na upartego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie moge zgodzic z RekinE28....

Zapuszczone auta powinny znalezc swoje miejsce na zlomie, a auta w dobrym stanie musza swoje kosztowac, niestety, jesli chcesz BMW za 2000zl to lepiej wydaj ta kase na ..... np wakacje.

Ze starszymi modelami niestety tak jest, ze im taniej kupisz tym wiecej bedziesz musial pozniej w nie zainwestowac, prawda stara jak swiat.

Jak przegladam ogloszenia na allegro w zakladce "zabytkowe" nawet nie zwracam uwagi na modele w tej cenie, bo wysoceprawdopodobne jest , ze to zwykle szroty.

Pozdrawiam i odradzam zakupu klopotu.

Opublikowano
Mi tez na pierwszy rzut oka to E28 nie bardzo lezy, nie jest to chyba Shadow tylko ma pozamalowywane chromy, padnieta turbina moze oznaczac wiele, silnik 2,4 td musi byc traktowany z pomyslunkiem jesli ma dlugo jezdzic a zepsuta Turbina uniemozliwi Ci rzetelne sprawdzenie stanu silnika. Glowica robi czasem 100.000km a zdarza sie , ze i 500.000km w zaleznosci od poziomu inteligencji poprzednich wlascicieli, masa egzemplarzy na polskim rynku ma spawane glowice. Radzilbym Ci kupic autko bez uszkodzen i wad technicznych a jesli uszkodzone to lepiej w Niemczech, przynajmniej jest szansa , ze dana usterka jest jedyna. Sa to autka tak czy tak niedrogie i kupowanie na sile za 2000 zamiast wydac 5000 na naprawde dobry egzemplarz (a to jeszcze w przypadku E28 jest czasem mozliwe) nie ma moim zdaniem sensu i w niedlugim czasie okaze sie , ze ten za 2000 byl drozszy, albo Twoje E28 dolaczy do stada zdezelowanych parchow szlajajacych sie resztkami siel po polskich drogach psujac renome temu slicznemu modelowi.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW