Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatjcie jestem nowy i Chcialby sie od razu z wami przywitac! :D

Zainteresowala mnie ostatnio m5 e34(mialem juz 535 i 535), ale o tym modelu stosunkowo malo wiem wiec moze mnie uswiadomicie jak to z tym autem jest. Otoz jak z dostepem do czesci, skad nabyc zadbana m5 i ogolne informacje na temat tego modelu. Jeszcze jedno czy ona ma zakuty silnik jak m3 e36?

Pozdro i dzieki za wszelkie odpowiedzi :)

Opublikowano

Troche juz o tym bylo na forum, chociazby tu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=13116&highlight=

Generalnie to fantastyczne auto, ale ponizej 30 tys PLN raczej nie ma co do niego startowac. W Niemczech M5 E34 warte obejrzenia zaczynaja sie od 7-8 tys EUR. Szczerze mowiac, pojechalbym po taki samochod wlasnie tam.

Z cenami oryginalnych czesci jest roznie - jedne sa na poziomie 'zwyklego' BMW, inne potrafia zabic.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Tak jak pisał kolega Panfil

Pojechałbym szukać jej w Niemczech i w kieszeni miał ze 8 tys. euro. Ale myślę że WARTO :cool2:

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena jakej czesci np. moze zabic?

Noi odpowiedzcie czy m5 e34 ma zakuty silnik czy nie?

No właśnie mogą zabić komponenty, które nie są stansardowe, czyli głównie układ napędowy z silnikiem na czele...

"Zakuty" masz na myśli kute części silnika? Wiec nie...

Kai
Opublikowano
Niektore elementy ukladu napedowego wcale nie sa drozsze niz do innych E34. Ale np. cena oryginalnego, kompletnego wydechu to o ile pamietam kilkanascie tysiecy zlotych. Chociaz i tak nie jest to wcale kosmos, jak na auto z takimi osiagami.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

A ja ostatnio się zdenerwowałem, bo kiedyś widziałem

M5 e34 w W-wie czarna, 1993, miała regulowana kierownice w 4 kierunkach elektrycznie, opuszczane lusterko zewnetrzne prawe kiedy się wrzucało wsteczny.

Stwierdziłem że to najlepsze M5 w Polsce jakie miałem okazje zobaczyć, a pare dni temu ktoś w Toruniu tez opisał mi to auto, i również z opinią jak moja.

Było do kupienia za 30 tys.

Potrzebowałem jednak porady - chodziło o prace pompy powietrza.

Ale powiem szczerze, pytałem na paru forach, i znajomość tematu M5 wśród "pospólstwa beemkowego" jest kompeltnie zerowa.

A najgorzej że niektórzy niby coś wiedzą, co potem okazuje się ściemą.

Stąd jej nie kupiłem.

Dowiedziałem że sprzedawca oddał ją za długi, a ten co ją wziął miał ją krótko, serwisując ja w ASO - człowiek z Katowic.

Wystawił ogłoszenie za 24 tys.

Osoba poznana pare dni temu powiedziała, że ugadali się już nieomal na 20 tys ....

Jednak przyjechali jacyś kolesie i ją wzięli od razu za 24 tys, bez targu.

Najśmiejszniejsze, że nawet gdybym widział to ogłoszenie za 24 tys, to bym nawet nie zadzwonił. :-)

Za tania jak na M-ke.

Ciekawe za ile znów się to auto pojawi, i w jakim stanie.

Bo ta M5 jeździła zdecyodowanie najlepiej z oferowanych w ostatnim czasie tych aut w Polsce.

Opublikowano
Niektore elementy ukladu napedowego wcale nie sa drozsze niz do innych E34. Ale np. cena oryginalnego, kompletnego wydechu to o ile pamietam kilkanascie tysiecy zlotych. Chociaz i tak nie jest to wcale kosmos, jak na auto z takimi osiagami.

Ile ? :jawdrop: Dobrze widze ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ile ? :jawdrop: Dobrze widze ?

Czy kilkanaście to nie wiem, ale zapytaj się o wydech do "zwykłej" 525i z M50 w ASO... Ból polega na tym, że z tego, co się orientuję, to do "M" nie ma zamienników. Dla porównania poczytaj ostatnio na forum, jak kolega do 525ix szukał amortyzatorów do przodu...

Kai
Opublikowano
Na rozgrzewke, proponuje się dowiedzieć o cene katalizatorów do M5 e34 hehehehehe