Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od dzisiaj jestem posiadaczem Icom-a , zakupilem pelen komplet wraz z laptopem i hdd...

Pierwsze testy na e46..ladnie dziala..ale mam kilka pytan..

-jaka ista aktualizije sterownik silnika. P czy D?

- czy da ske wybrane sterowniki aktualizowac..np. W e60 ..silnik i skrzynia lub sama navi i bluetoof?

- mam laptopa gdzie dziala mi inpa +ncs+winkfp..do kabla d-can...aby dziala teraz tez tam icom...co musze pozmieniac??

Dziekuje z gory;-)

Opublikowano

- ISTA P - to ona programuje

- ISTA P - może programować tylko całe auto, poniewaz musi być zachowany odpowiedni poziom integracji, so też wersje, które ktoś przerobił, przez co jest ocja programowania indywidualnego sterownika.

- Tak, na tamtym kompie możesz uzywać też ICOMa do INPY, ncsa, musisz zainstalować iTool radar i zmienić port IP i dodać REMOTE zamiast STD:OBD w pliku EDIABAS.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

o widzisz :)

Czyli za pomoca teraz ICOM-a może podnosić silnik WINKFP-em (DDE) ? Bo na kablu D-can mialem obawy co do stabilności zeby sie nie wysypywał ...hmm?

i Jeszcze jedno pytanie , mruga mi czerwpna(pomaranczowa) dioda - SYSTEM , doczytalem ze to wina starego firemware potwierdzasz ?

Opublikowano

Tak, można.

Z tą czerwoną diodą to nie wiem. Ale podnies firmware i sie bedziesz wiedzial.

Opublikowano

Mlodzik , Itool mam juz na kompie, teraz potrzebuje podpiac ICOMA do laptopa i do auta ? czy wystarczy jak jesto do samego laptopa podpiete ?

Tylko na laptopie gdzie jest ISTA , nie wiem jak wyjsc do Windowsa;/ ;/ bo widizalem filmiki na youtube, ze nr IP icoma wrzuca sie do przelgadarki i tam podaje plik do upgrade ...

Opublikowano

Nie wyjdziesz do Windowsa chyba, albo w sumie nie wiem. Ja używam isty na Vmware, a Ty pewnie natywnej.

Jesli chodzi o update to tak, przez przegladarke, nr IP i tam zaciagasz plik.

Opublikowano
raczej ethernet, ICOM musi byc podpiety do auta, albo musisz miec zasilacz do niego, zeby zrobic to bez auta.

Opublikowano

Mlodzik18 pisalem do ciebie na PW ,

Sciagnalem Itool radar z twojego chomika, jave zaisntalowalem i teraz wywala blad przy odpalaniu Itol radar.exe

"Could not finde the main class com/nubix/vm/standaloneprototype/main/ServiceMonitorALternate ...hmmm...

Opublikowano

Witam. Na początku chcę sie przywitać, bo to mój pierwszy post na tym forum:)

Również zakupiłem ICOM z laptopem dell 630. Chce dokodować do e87 zmieniarke cd, auto posiada navi professional z przygotowaniem pod zmieniarke, oraz modol bluetooth. Światlowody połączone już odpowniednio, zasilania są itd, i teraz przyszedl czas na zabawe z icom , lecz jak wchodze w tryb programowania, łączy sie do momentu jak są wyświetlone wszystkie dane o aucie, lista wyposażenia, i gdy identyfikuje dostepne moduły wyskakuje komunikat ze nie moze sie połączyć. Dodam ze napiecie mam powyzej 13,5 i podlączone jest zlącze obd i Most. Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam!

Opublikowano
Mlodzik18 pisalem do ciebie na PW ,

Sciagnalem Itool radar z twojego chomika, jave zaisntalowalem i teraz wywala blad przy odpalaniu Itol radar.exe

"Could not finde the main class com/nubix/vm/standaloneprototype/main/ServiceMonitorALternate ...hmmm...

Jesli wrzuciles iTool radar do folderu Program Files to wszystko powinno byc ok.

Opublikowano
Witam. Na początku chcę sie przywitać, bo to mój pierwszy post na tym forum:)

Również zakupiłem ICOM z laptopem dell 630. Chce dokodować do e87 zmieniarke cd, auto posiada navi professional z przygotowaniem pod zmieniarke, oraz modol bluetooth. Światlowody połączone już odpowniednio, zasilania są itd, i teraz przyszedl czas na zabawe z icom , lecz jak wchodze w tryb programowania, łączy sie do momentu jak są wyświetlone wszystkie dane o aucie, lista wyposażenia, i gdy identyfikuje dostepne moduły wyskakuje komunikat ze nie moze sie połączyć. Dodam ze napiecie mam powyzej 13,5 i podlączone jest zlącze obd i Most. Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam!

Na którym module Ci się wywala?

Do zakodowania zmieniarki wystarczy kabelek za 100 zł i NCS.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmieniasz STD:OBD na REMOTE a w sekcji TCP podajesz adres IP ICOMA i tyle. Tam naprawde nie ma zadnych cudow jak bys nie byl leniwy to sam bys to znalazl a nie bujasz sie z tym juz prawie miesiac.
Krzysztof
Opublikowano

nie jestem leniwy! ...probuje juz wszystkiego.....i dalej lipa!!

gosc jeden mi pozmienial ustawienia w EDIABIAS i tez nie pomoglo..;/

Ps. aby zrobic upgrade ICOM-A wystarczy tylko wgrac dwa pilki do niego ..? tak jak w filmiku ponizej ?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam!Podłącze się do tematu bo też właśnie nabyłem icom a2+b+c i mam pytanie jak podłącze icom pod auto i kabel ethernet oraz icom b pod wejscie usc w icom a2 to woła o sterownik czy ktoś może mi powiedziec o jaki sterownik chodzi i skad go można pobrać bo chciałbym sprawdzić czy działa most bo wiem że z tym jest najwięcej problemów
Opublikowano
Ale kto/co woła o sterownik? Napisz jaśniej to może ktoś Ci pomoże.

Opublikowano
srry za offtop, ale może któryś z was z icomem jest z podlaskiego, bądź z Krakowa i umiałby w e60 mi samo navi podnieść do wyższej wersji w miarę normalnej cenie (chodzi o moduł cappl do aktywacji mp3 i usb) ? :D Boję się robić to przez obd, a cena za podniesienie całej navi zabija u osób które odpłatnie się tym zajmują 400-800 zł + brak gwarancji na uszkodzenie navi... (przy cenie icoma chińskiego 1200 zł + cło + vat, które może fartem pominą :D na prawdę jest to moim zdaniem cena z kosmosu)
Opublikowano
400 zł to dla Ciebie cena kosmos? No to kup sobie ICOM'a, naucz się wszystkiego i poświęc 5 godzin na programowanie samochodu z podtrzymaniem napięcia. Aha i zainstaluj najpierw całą ISTĘ. Może wtedy zrozumiesz dlaczego to tyle kosztuje, poświęć swój czas.

Opublikowano (edytowane)
Chodzio to że po podłączeniu icom do auta i podłączeniu icom b(most) pod gniazdo usb w icom.Laptop woła o jakiś sterownik usb.Dotychczas pracowałem na dcanie i wszystko chodziło ok instalacje ispi i obsługę mam już za sobą ale nadszedł czas na cos poważniejszego. Edytowane przez Brożyna