Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , jestem nowym użytkownikiem forum , jak i swieżym kierowcą. Moje pytanie polega mianowicie na tym , ze mam problem dotyczący mojej nowej e30 którą mam zamiar nabyć. Gość kupił ją ileś tam lat temu i zmienił w niej silnik z 1.6 na 2.5 aa w papierach widnieje nadal 1.6 jako iz chciałbym aby w papierach było 2.5 a nie 1.6 czyli chcialbym w pełni zalegalizować ten samochód co potrzebuję ? i czy jest z tym duzy problem? jest to dla mnie bardzo ważne bo jak nie bedzie mozliwosci tego zrobić bez problemowo to muszę niestety odpuścić , a szkoda by było. Proszę o w miare szybką odpowiedź i z góry dziekuje za każdą. Pozdrawiam :wink: :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedziesz na stację diagnostyczną i robisz zmianę konstrukcyjną, a potem rejestrujesz nabyte auto.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Papier na silnik jest nie potrzebny część zamienna

Zmieniając pojemność ma obowiązek uwzglednienia tego w dowodzie.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Byłem na stacji diagnostycznej się dowiedzieć bo też miałem dylemat jak to jest, a więc taka przyjemność kosztuje 180zł - sama wizyta na stacji która wydaje Ci dokument z którym udajesz się do wydziału komunikacji, tam otrzymujesz nowy dowód, jeśli masz rejestracje ze swojego regionu(miasta) to zapłacisz tylko 80zł, a jeśli z innego np ja mam FMI a auto z FZA to już płacisz jak za normalne przerejestrowanie z nowymi tablicami.

A, pamiętaj że po vinie i tak będzie wiadomo że tam nie siedziało fabrycznie 2.5 ;)

Pozdrawiam