Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Temat jest o niezawodności i tu Lexus ma czym się chwalić.

Jeśli ktoś ma dosyć częstych wizyt w serwisie, a tak niestety jest z BMW to z całą szczerością polecam Lexa, w serwisie jesteś tylko podczas odbioru nowego auta.

design, sprawa dyskusyjna, Lex nie projektuje pod Europe liczy się Ameryka i Chiny :(

Na pewno nie oszczędzają na materiałach jak Europejscy producenci :mad2:

P.s

F25 też urodą nie grzeszy, ale liczy się znaczek :wink:

Opublikowano
Koledzy lexus nie bez przyczyny kroluje w rankngach zadowolenia z marki. Materialy faktycznie znakomite (np skora kilka klas wyzsza w stosunku do naszych) i serwis super. Ale dopracowania mechaniki jakie mamy w naszych padakach nigdy nie osiagna moim zdaniem... Inna sprawa ze pewnie nawet nie chca. Ot, inna filozofia marki
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

W tych tematach jest dużo o wersji 220D z której Lexus się szybko wycofał, oraz o autach z drugiej ręki których bardzo dużo przypłynęło za oceanu w nie wiadomym jakim stanie. No i porównywanie IS do E60 nie ma sensu.

Ja nie wychwalam Lexusa ponad wszystko, nawet nie mam w tej chwili zamiaru go kupić, dla siebie, ale uważam, że zakup Lexa to bardzo rozsądny wybór i coś w tym jest, bo nie tak łatwo kupić NX i trzeba swoje odczekać :shock:

Opublikowano
Faktycznie byly problemy, np kolega kilka lat temu w is'ie mial jakas wade fabryczna sprzegla i samochod stal 2 tyg w serwisie. Ale dali mu na ten czas hybrydowego gs'a wiec nie plakal ;-) Efekt byl taki ze potem kupil rx'a
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dla mnie jedyną zaletą jest to że lexów jest mało :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... no powiem ze tez poszukje innego auta chce zaminic z X1 na X3 choc juz blisko do nowego modelu X3 - widzialem na zywo i powiem ze Lexus NX 200t jest nawet calkiem fajny
Opublikowano

Za to lusterka elektrycznie skladaja sie w standardzie :)

Ogladalem gdzies w brytyjskiej telewizji porownanie Macana z X4 i tam X4 bylo przedstawione jako woz o dziwo drozszy od Macana.

Silnik 30d BMW byl plusem i X4 bylo minimalnie szybsze pamietam.

Jesli chodzi o jazde to zachwyty byly nad Macanem.

Musze umowic sie na jazde testowa bo coraz bardziej mnie korci. Kolejna sprawa to Macan ma pneumatyke czego ani X3,4 na razie nie oferuja...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale ten srodek to bajka :cool2: ... tego nie ma zadne bmw.

...to prawda macan przebija wszystko co ma w nazwie SUV

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

po X3 (F25) mam X5 (E70)

przygoda z x3 trwała krótko - 4 miesiące

co po x5? nie planuję zmiany w jakiejś perspektywie sensownej czasowo; auto spełnia moje oczekiwania :-)

Opublikowano

Jakie wrarzenia po przesiadce do auta ja by nie było konstrukcyjnie starszego.

Chodzi mi przedewszystkim o komfort, czy w F25 miałeś regulacje twardości amortyzatorów?

Jakie zawieszenie masz w E70?

Interesuje mnie to wszystko, bo mam zamiar kupić takie E70 z końcówki produkcji.

Opublikowano
E63 AMG kombi. Czarny/czarny. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]