Skocz do zawartości

e46 330i Drżenie/mruganie prawego ksenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To że po nierównościach drży, to chyba normalne, natomiast drżenie jak samochód stoi już normą nie jest. Sprawdzałem mocowanie lampy, jest ok. Na wyłączonym silniku też widać delikatne drżenie, choć dużo mniejsze, czasem nic nie drży i jest ok. Może jest to rodzaj przygasania, ale natężenie światła nie zmienia się. Spróbuję nagrać film jeśli będzie coś w ogóle widać...

Edit.

Po włączeniu np. samych świateł drogowych, oba też bardzo delikatnie mrugają. Czytałem w jakimś wątku, że warto spojrzeć na masę tylnych lamp, która może powodować spadek napięcia, niestety nie wiem który kabel/wtyczka jest za to odpowiedzialna?

Opublikowano

Zaobserwowałem jedną rzecz przy włączonym ksenonie. Otóż na soczewce, najprawdopodobniej od strony żarnika, są ślady palców, pewnie kogoś kto to składał w fabryce. :mad2:

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/soczewka.jpg

Czy takie zabrudzenie może mieć wpływ na żywotność żarnika i czy fizycznie można to usunąć? Przy wyłączonych światłach nie widać skazy. Po za tym styki przeczyściłem w tylnych światłach, również te przy przedniej prawej lampie, oprócz puszki w której montowany żarnik, bo zbiornik spryskiwacza przeszkadza.

Opublikowano

Wplywu na zywotnosc zarnika to nie ma, usunac mozna, trzeba wyczyscic soczewke

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
u mnie drzy podczas jazdy po nierownosciach, mocowanie lampy jest ok, ale drzy sam wklad lampy. nie wiem w czym problem

u mnie był to objaw kończących się żarników , aż w końcu jeden padł (choć czasem jeszcze mrugnął)

wymiana na nowe rozwiązała problem - a dodam , że po wymianie jestem prawie rok i nigdy mi nie mrugnęły co w przypadku starych żarników było często np podczas przejazdu przez "kocie łby"

sorry mój błąd bo Wam drży a mi mrugał...