Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. moja bmw e34 525i 2.5 TDS. zakupiłem sprężynki jak w temacie. mam zasadniczo dwa pytania gdyż pierwszy raz będę obniżał swoją bmkę. cmcczy seryjne amorki podejdą pod te springi? autko stoi z przodu ok 6-7cm, tył jakieś 3-4. sprężyny obniżają o 4cm. nie mogę nic konkretnego znaleźć na necie. czy będzie to jakoś w miarę symetrycznie wyglądało?
Opublikowano
Jak obniza do 40mm to normalnie podejda oryginalne amory. Gorzej jak bedzie mniej niz te 40mm. Producenci pisza sobie jak popadnie, a w praktyce bywa roznie.
Opublikowano
na tej kartce od sprężyn jest napisane min 35mm, a max 40mm. nie chcę zmieniać amorków bo auto będzie za twarde a zależy mi trochę na komforcie bo śmigam często z rodziną. większy problem mam z tym czy auto będzie równo stało.
Opublikowano
To nikt ci nie powie. Zacznij od przodu. Ja mam od lat LPG, tyl mam tak siadnięty ze dalem na przod tylko -40mm i wszystko sie wyrównało jak trzeba.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
sprężynki wrzucone na auto. amorki seryjne pasują bezproblemowo. jedyny problem że autko miało polecieć 4cm do gleby a obniżyło się może ze 2cm. wydaje mi się że po jakimś czasie ułoży się i zjedzie jeszcze troszkę.
Opublikowano
tak jak myślałem. po zrobieniu ok500km autko stoi wyraźnie niżej. w sumie to mogę uznać że te -4cm jest. tak że polecam tą firmę. jakby był ktoś chętny to mam 2 nówki na tył bo u mnie siedzi nisko i nie zmieniałem. tanio oddam.