Skocz do zawartości

sprężyny obniżające FK BM 037

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. moja bmw e34 525i 2.5 TDS. zakupiłem sprężynki jak w temacie. mam zasadniczo dwa pytania gdyż pierwszy raz będę obniżał swoją bmkę. cmcczy seryjne amorki podejdą pod te springi? autko stoi z przodu ok 6-7cm, tył jakieś 3-4. sprężyny obniżają o 4cm. nie mogę nic konkretnego znaleźć na necie. czy będzie to jakoś w miarę symetrycznie wyglądało?
Opublikowano
Musisz wymienić jeszcze amortyzatory bo nie można ot tak sobie zmieniać skok amortyzatora
Opublikowano
Jak obniza do 40mm to normalnie podejda oryginalne amory. Gorzej jak bedzie mniej niz te 40mm. Producenci pisza sobie jak popadnie, a w praktyce bywa roznie.
Opublikowano
  • Autor
na tej kartce od sprężyn jest napisane min 35mm, a max 40mm. nie chcę zmieniać amorków bo auto będzie za twarde a zależy mi trochę na komforcie bo śmigam często z rodziną. większy problem mam z tym czy auto będzie równo stało.
Opublikowano
To nikt ci nie powie. Zacznij od przodu. Ja mam od lat LPG, tyl mam tak siadnięty ze dalem na przod tylko -40mm i wszystko sie wyrównało jak trzeba.
Opublikowano
Amortyzator ma, swój skok i nie można go zmieniać bo nie jest to ani bezpieczne ani zdrowe dla amortyzatora.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
sprężynki wrzucone na auto. amorki seryjne pasują bezproblemowo. jedyny problem że autko miało polecieć 4cm do gleby a obniżyło się może ze 2cm. wydaje mi się że po jakimś czasie ułoży się i zjedzie jeszcze troszkę.
Opublikowano
  • Autor
tak jak myślałem. po zrobieniu ok500km autko stoi wyraźnie niżej. w sumie to mogę uznać że te -4cm jest. tak że polecam tą firmę. jakby był ktoś chętny to mam 2 nówki na tył bo u mnie siedzi nisko i nie zmieniałem. tanio oddam.