Skocz do zawartości

Rano silnik glosno chodzi Bmw e60 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem ze rano silnik strasznie glosno chodzi jak w audi 2.5 disel do puki sie nie nagrzeje wczoraj wymienilem olej na Motul 5w/30. Troszke chodzi ciszej ale nadal jest glosno czym moze byc to spodobowane
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czekałem na to pytanie :wink: wcale nie dało się wyczuć ironii w tym co napisałem :norty:

Co ma czujnik podgrzewania paliwa do klekotania zimnego disla :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BTW pozatym byłbyś pewnie bliżej prawdy gdybyś czytał że zrozumieniem a zadawał mniej pytań.

Jednego Stacha na forum mamy... Starczy!

Pisales:

ale u inych znajomych chodza Ciszej nie wiem czy to przez to ze klapki wyrzucilem juz nie wiem sam

Wiedz się zapytalem:

A koledzy klapki maja?

Ty na to:

nie mam klapek wyrzucilem. Poduszka od skrzyni moze miec cos wspolnego?

:duh:

Poszukaj kogoś kto nie ma klapek i posłuchaj u niego czy też głośniej chodzi i będziesz wiedzieć. Jak to nie pomoże to na komputer.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Otwórz maskę, zajrzyj pod spód, jak zobaczysz sama blachę tzn. że czegoś brakuje. Jak nie zobaczysz samej blachy to będziesz wiedział co to wygluszenie maski :idea:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a zawor egr ma jakies znaczenie?

Jak nie działa lub jest zaślepiony,silnik chodzi głośniej jak jest zimny i dłużej się nagrzewa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie działa lub jest zaślepiony,silnik chodzi głośniej jak jest zimny i dłużej się nagrzewa.

Ja nie zauważyłem takiego fenomenu, nawet jak był tak zapchany aż włączył mi się tryb awaryjny. Jedyne z czym miałem problem to falujace obroty lub gasnace auto na biegu jalowym.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a zawor egr ma jakies znaczenie?

w jakis sposob to sprawdzic?

Odpal silnik jak jest zimny i ściągnij wężyk podciśnienia z egr'a.Zobaczysz czy jest różnica w pracy silnika.

Ja nie zauważyłem takiego fenomenu

Widocznie mało widziałeś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw odpal i na chodzącym silniku ściągnij.Jest tylko wsadzony.