Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem siadlo mi chyba łożysko w przednim lewym kole.objawy przynajmniej takie sa bo kolo lata jak żyd po pustym sklepie na boki.problem mam taki bo moje bmw po VIN-ie to 1,6 a silnik mam 1,8 wiec cos musialo byc grzebane a kumpel powiedzial mi ze samego lozyska moze niedac sie wymienic bo sprzedaja je razem z cala piasta.moze ktos wie jak to ugryzc.dzisiaj i tak niebede nic robil wezme sie za to w czwartek bo narazie sklepy sa pozamykane i betka bedzie musiala odpoczac :(.jezeli ktos mial taki problem a wydaje mi sie ze bylo was kilku prosze o podpowiedz.z gory dzieki.
Opublikowano
a jeszcze tak z ciekawosci wymieniac to parami?? czy mozna tylko lewa strone??aha no i jezeli to razem z piasta sie wymienia to pod domem chyba ogarne to co?czy lepiej do warsztatu podjechac?
Opublikowano

Luzy na łozysku koła najlepiej jest sprawdzić ruszajac nim góra-dół. Zaś luzy ruszajac kołem na boki - to zawieszenie.

Mozna wymienic tylko jedną strone.

Opublikowano
zabije pi******* *********** ***** ******** ******* normalnie łeb mu ukrece. tak jak wcvzesniej pisalem myslalem ze to łożysko bo kolebotało itd zadzwonilem do sklepu wypytalem o czesci itd juz mialem graty zamowione tylko pojechac i odebrac.schodze do samochodu wykrecic popsute sciagam dekielek od felgi i co sie okazuje to nie łożysko to pan wulkanizator zapomnial kolo przykrecic *******.
Opublikowano
Zawsze (ZAWSZE!!!) sprawdzaj dokręcenie kół po jakichkolwiek mechanikach. Nie ufaj nikomu. Miałem takie same zdarzenie - nie dokręcone koła. Jeszcze lepsze zdarzenie - mechanicy zostawili zaolejoną szmatę na układzie wydechowym - wyobraźcie sobie moje zdziwienie kiedy jadąc ok. 140km/h wszyscy na trasie na mnie trąbili i mrugali - jak wysiadłem z 1-go tłumika spadła płonąca(!!!) szmata!!!
  • 2 tygodnie później...