Skocz do zawartości

520i e60 2004 / bluetooth nie może wyszukać telefonu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z bluetooth w samochodzie. Otóż nie może on znaleźć żadnego telefonu. Po wejściu w "communication" w menu jest tylko napis :please activate phone:

Jest to usterka mechaniczna modułu czy może jedynie problem starego softu?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może to być sprawa banalna, jak ustawienie połączenia w telefonie. Być może masz ustawione ograniczenia dostępu, itp. Co powoduje, że BT samochodu jest odrzucany przez telefon i nie widzą się wzajemnie. Ewentualnie sprawdź z innym telefonem.

Oczywiście, może to być jakaś usterka, rozłączona antena BT lub coś innego.

A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano
próbowałeś całkowicie odłączyć modu BT ? jest w bagażniku chyba po lewej stronie, miałem tak ze nie wykrywało mi żadnego telfonu po odlaczeniu i ponownm podlaczeniu przestal sprawiac problemy
Opublikowano
  • Autor

Witam,

nie jest to na pewno problem z telefonem, gdyż próbowałem już kilku.

Dzisiaj odłączę i podłącze ponownie moduł, dam znać czy przyniosło rezultaty.

Opublikowano
Proponuję w telefonie włączyć Bluetooth i spróbować ponownie.
Opublikowano
  • Autor

macznik sugerujesz, że nie włączyłem w telefonie bluetooth?

Witam!

Czy moduł bluetooth to ta skrzynka srebrna na poniższym zdjęciu? Które kable od niego odpiąć?

http://s2.ifotos.pl/mini/unnamedjp_wppxrxq.jpg

Opublikowano
Tak, to jest moduł ULF, główna wtyczka powinna być od dołu. Ta mała wtyczka od góry to jest wyjście do anteny BT. Może winna jest antena BT :?: Podobno zaleca się odpięcie akumulatora przed odłączeniem modułu.
A wszystko to przez REKINA ;-)
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Autko przestało się komunikować z telefonem po aktualizacji androida. Znaczy połączy się ale gdy ktoś zadzwoni rozłącza....
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam,

Mam problem z bluetooth w samochodzie. Otóż nie może on znaleźć żadnego telefonu. Po wejściu w "communication" w menu jest tylko napis :please activate phone:

Pozdrawiam.

Zaznaczę że to nie samochód ma szukać telefonu tylko z pozycji telefonu wyszukujesz samochód. Poza tym rozkoduj VIN i sprawdź jaki masz zestaw bluetooth bo niektóre łączyły się tylko z fabrycznymi telefonami BMW. Musisz mieć kod wyposażenia S633A lub S644A żeby łączyć się z innymi telefonami.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam nadzieję że to komuś pomoże , miałem problem z połączeniem telefonu note 4 z moim bmw e60 , telefon był sparowany i wszystko ok ! tylko nie utrzymywał połaczenia i rozłanczał , recepta jest taka że pojechałem do serwisu bmw żeby zrobić upgrade całego softa samochodu i działa wszystko jak najbardziej ok koszt 120 euro w Irlandii nie wiem jakie koszty będą w Polsce

Pozdrawiam Tomek

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,

Pozdrawiam.

Zaznaczę że to nie samochód ma szukać telefonu tylko z pozycji telefonu wyszukujesz samochód. Poza tym rozkoduj VIN i sprawdź jaki masz zestaw bluetooth bo niektóre łączyły się tylko z fabrycznymi telefonami BMW. Musisz mieć kod wyposażenia S633A lub S644A żeby łączyć się z innymi telefonami.

to chyba nie do końca prawda.. Nie mam żadnej z wymienionych opcji (przynajmniej poprzez dekoder vin) i normalnie się sparowałem z moim szjsungiem S3..