Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki mały problem siadło mi sprzegło i po naprawie sprzęgła auto chodzi jak automat wymieniłem tarcze na używaną i nowy docisk co to moze byc za przyczyna ze na początku sie zbiera a pózniej idzie jak automat POMOCY!!!!!!!!! :modlitwa:
Opublikowano
przeciez tarcza jest najtanszym elementem w sprzegle (nie liczac lozyska oporowego)

oj, to ile taka przyjemność, bo chcę właśnie wymieniać sprzęgło - ceny tarcz jeśli dobrze widziałem to ok. 700-800 pln chyba? A reszta? możecie podać jakiś orientacyjny koszt?

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

oj, to ile taka przyjemność, bo chcę właśnie wymieniać sprzęgło - ceny tarcz jeśli dobrze widziałem to ok. 700-800 pln chyba?...

Kompletne tyle kosztuje

Opublikowano

eeee, jak to za kompletne, to luz :mrgreen:

w takim razie betinka dostanie nowiutkie sprzęgło za tydzień... tak do kompletu do nowych amorków z tyłu, nowych wachaczy dolnych z przodu, drążka środkowego, łączników stabilizatora, chłodnicy, alusków z oponami (choć te to akurat używki :( ) i wyczyszczonych dzisiaj świateł :cool2: :mad2:

a potem razem pojedziemy w dłuuugą podróż, aż kobicie przejdzie za stan konta :mrgreen:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Komplet Sachsa kupisz do 600 PLN (tarcza, docisk, łozysko) ja płaciłem 560 PLN na Sachsie.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

witam od paru dni mam 520i z 89r.i ja chyba tez mam problem ze sprzęgłem,nie jestem pewny na 100% bo to moje pierwsze auto i jeszcze duzo przedemną. :reading2: Więc problem jest taki ze gdy przyspieszam miedxzy 1000 a 1500 obr./min.czuje jakbym jechał na "półsprzęgle"taka jakby te 500obr. na minute nie przekłada sie na prędkość.Przy obr.2000-2500 zbiera sie juz dobrze jakby dopiero co puścił sprzęgło,nie wiem czy tak ma byc,czy zgubiłem te 500 obrotów,byc moze to coś prostego jak naciągnięcie jakiejś linki, prosze o odp.

dodam ze silnik jest w bdb stanie :8)

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam a ja posiadam 320i i gdy wciskam sprzęgło to cos zaczyna huczeć i co to morze byc pozdrawiam
od zawsze na zawsze BMW:)
Opublikowano
o dzieki no ale to chyba raczej cale sprzęgło trzeba by w mienić czy jak?? jesli tak to morze jakies namiary na dobre i tanie sp...
od zawsze na zawsze BMW:)