Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Może jestem trochę przewrażliwiony na punkcie samochodu, ale od pewnego czasu mam wrażenie, że raz na postoju pracuje cicho, a raz głośno. Do tego nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że wzrosły minimalnie wibracje nadwozia. Czy miał ktoś z Was takie objawy początków końca dwumasu ? Żadnego mocnego chrobotania nie zauważam, po prostu czasem "brzydko" pracuje na wolnych obrotach.
Opublikowano
Sprawdzę w takim razie najpierw poduchy, bo tu rzeczywiście nie ma żadnych innych objawów koła dwumasowego, pedał sprzęgła mrowi jak w każdym dieslu ale bez większych drgań, z kierownicą wszystko ok, brak dźwięków przy gaszeniu.
Opublikowano

U mnie zaraz po kupnie buda tez sie trzesla - wymienilem kolo pasowe/ tlumik drgan , bo strasznie piszczalo z niego przy odpalaniu. Oczywiscie do tego rolki i paski.

Myslalem ,ze przez to drga calym autem. O dziwo poprawilo sie sporo. Ale po jakis 6 miesiacach zaczelo jakby wiecej drgac.

Poniewaz sprzeglo powiedzialo papa po jakims roku od zmiany kola pasowego, wymienilem je z dwumasem i do tego mechanik wymienil jedna z poduszek bo ponoc byla

uwalona. I co ... ?

Nic sie nie poprawilo :norty: Najwieksze odczucia na plus byly tylko po wymianie kola dm.

Moze warto to przyjrzec sie temu cudenku.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Hmm, przejrzeliśmy wszystko i jedyną rzeczą która może budzić jakiekolwiek obawy byłby pasek osprzętu. Także nie wiem skąd to sporadyczne głośniejsze klekotanie, guma koła pasowego jest okej, poduchy ok, dwumas też się dobrze trzyma.