Skocz do zawartości

BMW E46 - Bmdroid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy widział ? lub ma tak zamontowanego tableta w E46 ?

Nakręciłem się zęby zamontować do auta!!!!

Szukam i szukam takiego Thema do mojego Samsunga Galaxy Tab 2 .7 i nic :(

POMOCY !!!

Opublikowano (edytowane)

Bardzo fajna sprawa, jestem ciekaw, czy ktoś z forum pokusi się o zainstalowanie czegoś takiego.

Widzę, ze można na bieżąco monitorować w dość efektowny sposób parametry silnika, tak jak widać przez odpowiednią apke na androida przy wykorzystaniu ELM'a z bluetoothem w OBD II.

Edytowane przez lajt
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Troszczeczkę odkopie. Zrobił to ktoś z forum? Jeśli nie, to będę pierwszy. Zbieram graty i mam zamiar na spokojnie do świąt to zrobić.

Szlak mnie trafia z oryginalnym radiem, chińskie radia to jednak ścierwo, nie warto się w to pchać. A tu za około 700zł(tablet 500, ramka 100, dac 100zł), mamy świetną stacje multimedialną. W dodatku mamy lepszą jakość dźwięku(można bez problemu podpiąć karte dźwiękową), oczywiście przy montażu radia nie będę tego do oryginalnych głośników podłączał, od razu modyfikuje audio w swoim e46. Na przód wlatuje zestaw emphaser ecp2600 z matami wygłuszającymi, tył prawdopodobnie odłączony, a uzupełnieniem dolnego pasma sub na focalu access 25. Wzmacniacz jaki posiadam to kenwood kac-943, niby dobrze sie sprawował w wcześniejszym samochodzie, ale planuje wrzucić monobloka do suba + mała dwukanałówka na przód( będzie zamontowany pod fotelem).

Mam nadzieje że po takiej gruntownej przebudowie jakoś to zacznie grać :)

Opublikowano

Ja za to się zabierałem, ale jednak wybór padł na enona coś takiego.

Dlaczego? Bo wygląda jak ori, z drugiej strony, porkętła etc. Wygląd androida na enonie to.. porazka moim zdaniem.

ale spróbował bym wgrać tego bmdroid. :> Bez jakiejś karty dźwiękowej jest słabo. :mrgreen:

Opublikowano

Ma mniejsze. Zresztą jeśli to jest ten sam system to będzie wszystko to samo...

Dynavin czy eonon wygląda jak ori, nie musisz kombinować, a z tabletem bedzie cudowal

Opublikowano

Najbardziej irytującym dla mnie faktem jest brak radia. Mimo wszystko w dłuższej trasie czasami lubie posłuchać wiadomości czy pierdzielenia chylińskiej. A z radiem z neta różnie bywa(czasami brak zasiegu, czasami brak transferu). A żeby dokładać antene to znów nazbiera się tej elektroniki jak w samolocie...

Raczej nie bedzie to samo, bo ciezko bedziesz mial znaleźć softa dopasowanego do eonona, i słaby hardware on ma.

Opublikowano
Najbardziej irytującym dla mnie faktem jest brak radia. Mimo wszystko w dłuższej trasie czasami lubie posłuchać wiadomości czy pierdzielenia chylińskiej. A z radiem z neta różnie bywa(czasami brak zasiegu, czasami brak transferu). A żeby dokładać antene to znów nazbiera się tej elektroniki jak w samolocie...

Raczej nie bedzie to samo, bo ciezko bedziesz mial znaleźć softa dopasowanego do eonona, i słaby hardware on ma.

Radio nie znajduje sie przypadkiem w schowku zapalniczki? :?:

:duh: Możesz sobie zrobić radio w schowku, ale po co? :D BMdroid to jest przecież android. Radio takie rzeczy... wszystko jest...

Jeśli chodzi o samą jakość to AUX + jakieś radio (widziałem u innych) to wtedy ma to sens. Możesz sobie nawet telefon wrzucić, ale na ...j :D

Opublikowano
a po to, że ja na tablecie radia nie mam osobiście czyt. wbudowanego, chyba że mówimy o puszczeniu rmfmaxxx z przeglądarki :D