Skocz do zawartości

X5 E70 - trzeszczące komforty!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów,

Czy ktoś natknął się z Was może na problem trzeszczącego fotela gdy jedzie się po nierównościach, zaglądałęm i psikałem od spodu na sprężyny ale nie pomogło.

Dźwięk dochodzi raczej od spodu fotela, oparcie chyba nie trzeszczy.

W ostateczności będę musiał chyba wyjąć i rozebrać siedzenie by dokładnie się przyjrzeć, pytanie tylko czy ktoś miał podobny problem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kojarze tematy trzeszczacych fotelu z bimmerfest

jesli czytasz po ang. to wrzuc do wyszukiwarki np. bmw x5 squeaking seats

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Dzieki Bono,

Widac ze w Stanach problem znany, szkoda tylko ze wiekszosc pozbyla sie go poprzez wymiane calej ramy siedzenia.

Wnioskuje po ilosci postow w tym temacie ze problem trzeszczacych foteli w naszym pieknym kraju dotknal tylko i wylacznie mnie.

No coz, jako ze auto jest juz po okresie gwarancyjnym zmuszony bede wyjac fotel i szukac rozwiazania na wlasna reke.

• 1 rok później...
Opublikowano

u mnie trzeszczy schowek i radio

radio to jest zagadka

trzeszczy jak się włączy ogrzewanie tylnej szyby

schowek przed pasażerem to jeszcze nie wiem co z tym zrobić chyba go musze nakremować :D

Opublikowano
Ja u siebie wyjalem fotel i okazalo sie ze sprezyny sa mocno rozciagniete (pewnie nie maly ktos musial jezdzic wczesniej tym autem:), i niestety trzeba wymienic sprezyny na nowe. a jako ze nie mozna ich kupic oddzielnie to trzeba kupic cala rame. Ogolnie lipa
Opublikowano
Myśle że to włąsnie problem "grubasów" z USA - dlatego tam problem powszechny. Polacy sa troche szczuplejsi i dlatego te fotele u nas wiecej wytrzymuja.