Skocz do zawartości

E34 518i m43 Jak zwiekszyc moc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemaneczko! Jestem posiadaczej BMW e34 ze slabiutkim motorkiem 1,8 m43 na lancuszku. Podpowiedzcie mi drodzy koledzy, czy jest mozliwosc zwiekszenia mocy tego silniczka? O chipach nie wspominam, bo to szajs (chyba, nie?). Jakies czesci bazowe silnika mozna wymienic ? Ewentualnie komputer od wiekszej? Podpowiedzcie, blagam.. ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko swap na coś mocniejszego Cię ratuje.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Tak jak wyżej, zmień silnik :cool2: mody związane z chipowaniem czy zmienianiem map paliwowych dadzą niewielki rezultat, akurat jestem dośc na czasie. Z 2,5 schamowanym na lekko ponad 170 koni udało się wyciągnąc 201 aleeee 2,5 to nie 1.8 więc myśle, że max to kilka koni, średnio opłacalny biznes. Z 2,5 TDS wyciągnięliśmy 160 koni na serii bez żadnych przeróbek mechanicznych. Najlepiej kupić jakiegoś powypadka nie uszkodzonego silnikowo i przełożyć wszystko bo inaczej to też kupa kasy. Silnik z wiązką to już spory wydatek a jakbyś chciał żeby to hulalo jak trzeba to dolicz skrzynie, dyfer, półośki bo chyba są inne, wał,tłumik, licznik i uwierz, że jeszcze sporo pierdół wychodzi przy okazji.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!