Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie jak jade z predkosciom 80-85 km/h zaczyna mi strasznie bic w kierownice dostaje takich drgan ze niemozna utrzymac kierownicy co to takiego piszcie jak wiecie

Dodam ze kola mam wywazone i alusy proste

Co to sie podzialo z moim samochodzikiem ????? :(:(:(:(:(:(:(:(:

Opublikowano

WITAJ jestes pewnien ze alusy masz proste??

to moze byc wina opon!!!! jak i rowniez zawieszenia np sworznie wahacza maja juz luzy, tuleje wahacza!!sprawdz zawieszenie!!!

Opublikowano
witam i dzieki za odpowiedz z tego co wyczytalem na forum to prawdopodobnie mam wywalone silentbloki i to bedzie przyczyna :):): wymienie i napisze co i jak
Opublikowano
Alusy masz na pewno od e-34? Moze są od nowszego modelu. Miałem dokładnie to samo, alusy proste i wyważone a przy prędkości 80-90 kierownicy mało nie wyrwało mi z rąk. Różnica w średnicy piasty wynosi 1,5mm i zakładając koła nawet nie zwrócisz na to uwagi. Jak wyważałem koła to gość nic o tym nie wspomniał, pojechałem do drugiego do poprawki a ten od razu spytał mnie o pierścienie i powiedział mi co i jak. Wystarczyły pierścienie centrujące z allegro i jak ręką odjął.
Opublikowano

u mnie tak było,że ponad 80 też wwaliło/rzucało itd

do wymiany miałem lącznik stabilizatora-jak mi tłumaczono ponoć utrzymuje koło w 1 pozycji

a poszedł on przez krzywe tarcze :mad2: :cry2:

:mad2: BYŁY SPRAWDZANE TZN ZIMNE PROSTE JAK STRUNA,NAGRZANE -TRAGEDIA W 100 AKTACH -KRZYWE JAJO :jawdrop: