Skocz do zawartości

torque pro sprawdzanie przeplywki latwy sposöb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

twy sposöb na spr przeplywki -przy pomocy smartfonu i apki Torque Pro

z niemieckiego forum..

ale dziala ja np mam 231 ps i mi na max obciazeniu pokazuje 143 g/sec

a 80% powinienem miec 185 g/sec.

w kompie ECU zero bledöw .Przeplywka niby pokazuje wartosci i przechodzu test w DIS - a jednak jest do dupy. :mad2:

Jeśli chcesz sprawdzić swoją MAF, co musisz zrobić, to na żywo. Możesz użyć VCD lub ze smartfonów z systemem operacyjnym Andrioid lub IOS. Jest to aplikacja dla Androida i Torque pro IOS na przykład, Dashboard. Zawsze trzeba adapter WiFi lub Bluetooth, który jest zgodny dla telefonów komórkowych i OBD portu wozu.

Następnie przeprowadza się pomiar przy pełnym obciążeniu w trzecim i czwartym biegu około 5.000U / min na minutę.

W tym przypadku, należy następnie obserwować zmierzone Luftdurchlass(MAF) w g / s. Jeśli wartość ta jest o 80% z samochodu z PS-wydajność, LMM jest ok ..

Jeśli jest on w tym jasny Twój LMM jest do smieci . Może to być przypadek nowych MAS!

z mojä bee nie idzie sie nudzic
Opublikowano

dziwnym jezykiem pisane, chyba translatorowym :)

ja tam gdzies scepycznie podchodzilem do tego typu aplikacji na telefon jak i OBD pod blutufa.

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano

Dzizus rwa ja p..dole!!!

Vasyl czy ty czytasz to co piszesz?

Tymi kilkoma zdaniami zmęczyłem się tak, jakbym co najmniej 3 tomy "Potopu" przeczytał i to po węgiersku.

Opublikowano

Przyznam, że przeczytałem to 2 razy (w każdym razie podjąłem 2 próby przeczytania tego) i dalej nie mam bladego pojęcia co autor chciał przekazać/miał na myśli... :duh:

Pzdr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.