Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie taki problem mi sie pojawił ze wywalało mi płyn chłodzenia i pierwsze diagnozy uszczelka, ale nie "przybywało" mi oleju i szczerze nie bardzo mi to pasowało.

Auto zostawiłem na pare dni u fachowców :cool2: i znalezli przyczyne otoz wbijało mi w cały układ chłodzenia gaz ktory wypychał plyn i auto sie przegrzewało, na benzynce chodził bez problemow.

Kolejny etap auto u gazownikow i wymiana membrany ktora byla peknieta, i co i na dzien nastepny lipa przejechane troche i pod autem plama a weze nabite jak holera. Panow gazownikow czeka juz trzecie podejscie do tematu ktorego nie moga rozwiazac ,oczywiscie w ramach gwarancji :D choc niewielkie to pocieszenie bo szkoda mi czasu.

Mozecie cos podpowiedziec co moze byc przyczyna ze gaz dostaje sie w układ chłodzenia i dzieje sie tak jak napisałem.

Opublikowano

Nie sadze bo nie jest to swiezo zlaozoan instalacja troche juz chodzi i wczesniej tego nie bylo.

Motyw z peknieta membrana jak najbardziej wydaje sie prawdopodobna przyczyna ale co moze byc jaszce w takim razie skoro wymienili na nowa (tak twierdza) a jak plyn wywalalo tak wywala a na benzynie jak pisalem jest :cool2: .

Moze jaeszcze jakies pomysly? Z gory dzieki

Opublikowano

Tak to jest z regeneracją reduktorów albo dadzą lewe uszczelki z nieoryginalnego zestawu naprawczego albo coś schrzanią po drodze bo to nie jest taka prosta sprawa jak się wydaje. Jeśli jest gaz w ukł. chłodzenia to ewidentnie red. do wymiany na nowy po trzeciej nieudanej naprawie można się ubiegać o wymianę elementu.

Uszkodzenie to pewnie efekt zbyt niskiej temp. przełączania na gaz i pewnie zimą membrana podziękowała za współprace...

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Diagnoza gosci ktorzy nie zakladaja gazu ale zajmujas sie bmw byla taka jak mowicie membrana do wymiany na 100%, byc moze podziekowala za wspolprace bo przelaczalo na gaz przy niskiej temp. nie wiem czy moze byc to powodem uszko0dzenia ale ... .

Gazownicy twierdza ze wymienili membrane na nowa i ze powinno chodzic bez problemow tyle ze powinno nie znaczy chodzi.

Nie wiem czy moze byc jeszcze jakas inna przyczyna tego gazu w ukl. chlodzenia.

Opublikowano

Pojawianie się gazu w układzie chłodzenia może dochodzić tylko w parowniku.

Nie znam do końca budowy parownika, gdyż nigdy do niego nie zaklądałem, ale coś jednak musi w nim być nie tak.

Opublikowano
Witam!

Sugeruję podjechac do tych zagazowanych gazowników i przy Tobie niech wymienią na nową!!!!!!!

Pozdro!!!!!!!

:D chetnie bym tak zrobil ale pracuja dokladnie w godzinach mojej pracy i moge zostawic im na dzien zeby to zrobili nie bede bral specjanlie urlopu no chyba ze mi tak nerw rusza .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest nieszczelność między podgrzewaczem, a chłodzeniem i tyle. Nie wiem, jak masz, czy parownik (reduktor) i podgrzewacz osobno, czy zintegrowane. Jeżeli odobno, to pęknięta jest rurka gazowa w podgrzewaczu, a jeżeli zintegrowane, to niech wymienią go w całości, bo z tym problem będzie wiecznie.
Kai
Opublikowano

Dzieki . Przekaze im sugestie , wydaje mi sie ze mam zintergrowany parownik ale pewien nie jestem tyle ze po jaka cholere wymienili mi sama membrane jak mogli powiedziec ze problem mimo to moze sie powtarzac.

No nic na razie dzieki za pomysly dam znac jaki final moich zmagan z tym tematem. pozdrawiam

Opublikowano
Dzieki . Przekaze im sugestie , wydaje mi sie ze mam zintergrowany parownik ale pewien nie jestem tyle ze po jaka cholere wymienili mi sama membrane jak mogli powiedziec ze problem mimo to moze sie powtarzac.

Bo to jest Polska :mrgreen:

Zrobią prowizorkę a nóż uda się im zbyć klienta do końca gwarancji a później wymienią na Twój koszt.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo to jest Polska :mrgreen:

Zrobią prowizorkę a nóż uda się im zbyć klienta do końca gwarancji a później wymienią na Twój koszt.

Wreszcie ktoś to nazwał po imieniu...

Cenię dlatego mój serwis - za szczerość i kompetencje.

Kai
Opublikowano
Napisałem ze mogli od razu powiedziec, ze moze problem sie powtarzac to pewnie bym sie zdecydoqwal na wymiane tego a tak zaplacilem za membrane i jej wymiane i teraz trace czas ja :evil: i oni :mrgreen: bo jak zaplacone to ma chodzic jak chodziło, znaczy dobrze.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Cześć jestem tu nowy ale jeśli chodzi o przedostawanie się gazu do cieczy chłodzącej to jest to tylko możliwe przy uszkodzonym reduktorze gazowym czyli że musiałby być pęknięty jako że jest on podzielony na dwie części jedna tylko podgrzewa od cieczy chłodzącej a druga rozpreża gaz.Jeśli będzie pęknięty w środku to część gazu (choć wątpię w to)może się dostawać do układu chłodzenia ale przy zimnym silniku.pozdrawiam