Skocz do zawartości

M40B16.Po demontażu gazu nie odpala...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moją czarną perłą, gdy wymontowałem gaz (agis STAG 300, sekwencja) autko nie odpala, wiem ze mam spięty przekaźnik pompy paliwa razem z instalacja gazowa, ale nie wiem gdzie tego mógłbym szukać.

Potrzebowałbym przydatnych informacji na ten temat.

Dziekuje i pozdrawiam

BMW e36 m40b16 92r sedan.

PS szukałem na googlach i forum ale nic ciekawego nie znalazłem. jeżeli były takie posty to prosiłbym o podesłanie link-a.:)

Proszę się zapoznać

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

Napisz jak to wymontowałeś,

Nie wiem po co podpinać się pod pompe paliwa przy sekwencji.

Ustal czy masz agisa czy staga

Tu jest schemat podłączenia staga

https://www.ac.com.pl/public/pubonline/cms/files/Programy-i-instrukcje-obslugi/pl/NEW_STAG-300%20ISA2_Schemat%20pod%C5%82%C4%85czenia_PL%5B2013.04.09%5D.pdf

Większość przewodów wystarczy odciąc i zaizolować, ale wtryski benzynowe musisz z powrotem zlutować razem. Najpewniej tego nie zrobiłeś

Opublikowano

Dzięki, o to mi chodziło, teraz czeka mnie grzebanie zdam relacje co i jak ;)

PS dorwałem się do kabli z wtryskami paliwa ale nic nie rozumiem muszę znaleźć jeszcze odpowiedni schemat by niczego nie popsuć do końca ;/

Pozdrowionka

Edit:///

Znalazłem jakiś włącznik/wyłącznik który jest połączony z tym komputertkiem, nie ma go na schemacie.

Opublikowano

Znalazłem jakiś włącznik/wyłącznik który jest połączony z tym komputertkiem, nie ma go na schemacie.

daj zdjęcie bo tak nic nie wymyślę

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba polutować kable wtryskiwaczy bo one były odcinane prze centralkę lpg.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.